Asesoft Distribution, companie care activeaza pe piata locala de distributie IT, va plati 2 milioane de euro pentru jumatate din Combox Delivery, companie care activeaza in distributia de produse periferice, media, componente, produse sub marca proprie si alte accesorii pentru PC. Tranzactia se va finaliza in doua saptamani, a declarat Iulian Stanciu, director Asesoft Distribution.

“Combox aduce o zona de produse IT complementara gamei curente Asesoft Distribution. Tranzactia vine sa sustina intentiile declarate la inceputul anului cu privire la dezvoltarea si intarirea partenerilor nostri locali prin oferirea unei game de produse extinse si a unor programe de parteneriat solide”, a declarat Iulian Stanciu.

Asesoft Distribution a urmarit, prin aceasta achizitie, intrarea pe segmentul de distributie de accesorii, “un business care este dificil de dezvoltat in acest moment”, potrivit lui Iulian Stanciu.

“Acest segment este cu totul diferit, fiind vorba de altfel de produse, de un mod distinct de gestionare si vanzare a lor, dar si cu profitabilitate crescuta”, a mai spus Stanciu. Pe piata de distributie de produse IT se lucreaza cu marje de profit de aproximativ 2%, acestea putand ajunge pana la 8% in cazul produselor cu profitabilitate ridicata, iar marjele sunt in scadere, potrivit declaratiilor facute, pentru Wall-Street, de directorii mai multor companii de distributie.

“Asocierea cu Asesoft Distribution inseamna pentru Combox Delivery o asezare pe o structura optimizata de cost si accesul la o baza de clienti mult mai extinsa. Accesul la un set de resurse importante pe care Asesoft Distribution il poate aloca spre Combox va duce pe termen lung la o rata mult superioara ritmului actual de crestere”, a declarat Vlad Dumitru, director general Combox Delivery.

Potrivit directorului general al Asesoft Distribution, compania se va ocupa pentru moment de integrarea celor doua business-uri nou achizitionate, Curiero si Combox Delivery, in grup. Directorul executiv Asesoft Distribution, Razvan Ziemba, apreciaza ca integrarea Combox Delivery in business-ul Asesoft va dura intre trei si sase luni, datorita similitudinilor dintre modelul de business si portofoliul de produse. Asesoft Distribution si Combox Delivery vor actiona la nivel operational pentru integrarea platformelor si, in acelasi timp, pentru dezvoltarea oportunitatilor comune.

Combox Delivery va actiona in continuare ca o entitate independenta, conducerea afacerii fiind asigurata de echipa actuala de management, iar Vlad Dumitru isi va mentine functia de director general al companiei Combox Delivery, a mai spus Iulian Stanciu.

Ambele companii pastreaza, pentru moment, estimarile legate de cresterile anuntate pentru acest an, de 135 milioane de dolari pentru Asesoft Distribution si, respectiv, 9 milioane de dolari pentru Combox Delivery.

Asesoft Distribution a incheiat a doua tranzactie in ultimele cinci zile, dupa ce saptamana trecuta a anuntat achizitia a 25% din compania de curierat Curiero, pentru suma de 7 milioane de euro.

Iulian Stanciu, directorul general al Asesoft Distribution, declara atunci ca o alta tranzactie va fi anuntata, intrucat compania se va dezvolta pe zona de logistica prin preluarea unor afaceri complementare.

Grupul de firme Asesoft si-a exprimat intentia de a achizitiona un volum de actiuni reprezentand intre 20% si 30% din compania Siveco Romania.

Pe piata romaneasca de distributie mai activeaza companii ca ProCa, Genesys, Scop Computers, Tornado Sistems.

Octavian Radu, seful grupului RTC din care face parte compania ProCa, declara anul trecut ca este dispus sa vanda toate afacerile non-core. Octavian Radu explica in 2007 ca toate diviziile companiei pe care o conduce sunt potential de vanzare, in conditiile in care RTC nu mai poate asigura un bun management al acestora.

Chiar daca grupul Genesys, in cadrul caruia activeaza compania de distributie IT Genesys Distributie, a primit oferte de preluare directorul Sorin Baltag inclina catre o listare la bursa dupa ce cifra de afaceri a grupului va depasi pragul de 50 de milioane de dolari. Potrvit estimarilor lui Baltag, grupul nu va depasi acest nivel mai devreme de 2009, directorul asteptand pentru anul in curs afaceri de 40 de milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri