Grecia va accepta saptamana viitoare sa vanda companiei Deutsche Telekom o parte din participatia in cadrul grupului de telecomunicatii OTE, daca vor rezolva neintelegerile legate de pret si de alegerea directorului executiv, a declarat duminica ministrul grec al finantelor, citat de Reuters.
Grecia si D.Telekom se afla in negocieri intense de anul trecut, incercand sa stabileasca detaliile afacerii, prin care cele doua companii vor acoperi intreaga regiune a Europei de Sud-Est, prin servicii de telefonie fixa si mobila.

"Nu am ajuns inca la un consens in toate aspectele, mai avem unele probleme cu are ne vom confrunta saptamana viitoare, precum dreptul de veto si pretul", a declarat ministrul grec de finante, George Alogoskoufis, intr-un interviu acordat NET TV.

Luna trecuta, D.Telekom a hotarat sa cumpere o participatie de 20% din OTE de la MIG, pentru 2,5
miliarde euro. Pentru a-si majora participatia la peste 20%, Deutsche Telekom are nevoie de acordul guvernului.

Alogoskoufis a confirmat ca D. Telekom este pregatita sa cumpere o participatie de 3% de la guvern, care detine 28% din OTE.

"Grecia va avea de castigat din vanzarea participatiei de 3% in cadrul Deutsche Telekom, si va avea posibilitatea de a vinde alte actiuni, la un pret convenabil, in urmatorii ani", a spus Alogoskoufis.
Grecia urmareste sa incheie o afacere mai buna decat MIG, care a vandul participatia la un pret de 26 euro/actiune.

"Facem eforturi de a vinde pachetul de actiuni la un pret mai bun decat MIG, insa negocierile nu sunt simple, din moment ce pretul actual al actiunilor este de 19 euro", a adaugat acesta.

Grecia a cautat de multa vreme un partener strategic pentru OTE, pentru a ajuta compania sa se modernizeze, sa se extinda in Balcani, si sa faca fata accentuarii competitiei. Insa eforturile au fost ingreunate de faptul ca guvernul nu a dorit sa renunte la controlul managerial.

Alogoskoufis a spus ca guvernul grec va alege presedintele OTE si Deutsche Telekom directorul executiv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri