Gigaset Communications GmbH a inregistrat in primul trimestru al anului 2010 un EBITDA a ajuns la o valoare aproximativa de 17,7 milioane euro, dintr-un total al veniturilor de 125 milioane euro.
Prin comparatie, in primul trimestru al anului trecut se inregistrau pierderi de 17,6 milioane euro, dintr-un total al veniturilor de 140 milioane euro. Acest lucru demonstreaza faptul ca masurile de restructurare aplicate in cadrul companiei, in care Arques Industrie AG detine 80% din actiuni, sunt eficiente in cadrul actual al economiei de piata.

Rezultatele financiare ale companiei au depasit asteptarile datorita cererii mari de produse Gigaset, cat si metodelor economice aplicate care au vizat cresterea profitabilitatii. In 2009, Gigaset Communications a aplicat metode de diminuare a cheltuielilor, prin reducerea personalului de conducere si prin concentrarea pe domeniul principal de activitate - telefonia DECT.

Pentru 2010, compania se asteapta la venituri totale de aproximativ 500 milioane euro si la o imbunatatire importanta a ratei de profitabilitate.

Obiectivele bugetare de venituri si cheltuieli stabilite pentru primul trimestru al anului 2010 in cadrul Gigaset au fost depasite in primul rand datorita vanzarilor puternice din Europa.

Indicatorii de profitabilitate au crescut, chiar daca venitul total a scazut usor de la an la an, ca rezultat al vanzarii diviziei de Broadband si WiMAX din iulie 2009 si a diviziei de Home Media din octombrie 2009.

Cu sediul in Munchen, Gigaset Communications dezvolta, produce si distribuie produse sub marca Siemens Gigaset. Portofoliul sau include telefoane fixe, de retea si dispozitive de Voice over IP.

Compania este detinuta de Arques Industries AG (80,2%) si Siemens AG (19,8%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri