Totalsoft, una dintre cele mai mari companii de software de business pe piata locala, a avut afaceri de 16,7 milioane de euro in primele noua luni ale acestui an, mai mult cu 15% fata de aceeasi perioada din 2009, avansul datorandu-se clientilor din strainatate, dar si faptului ca producatorul de soft lucreaza mai ales cu domeniul privat, si foarte putin cu sectorul public ori cu fonduri europene, a afirmat Liviu Dan Dragan (foto sus), directorul general al companiei.

Pentru acest an, oficialul TotalSoft estimeaza ca producatorul va ajunge la afaceri de 22 de milioane de euro fata de 15,5 milioane de euro in 2009 si un profit operational de 4,6 milioane de euro, mai mic cu 6% fata de cel din 2009, ca urmare a investitiilor de circa 0,5 milioane de euro in noul sediu al companiei din zona Pipera, dar si in deschiderea de birouri in Bulgaria, Grecia, Serbia si Qatar.

In primele trei trimestre ale anului aproximativ 74% (in jur de 12,4 mil. euro) din cifra de afaceri a fost generata de Romania, restul de 26% (4,3 mil. euro) provenind din celelalte 21 de tari in care compania are clienti. Pentru 2011, TotalSoft are ca obiectiv realizarea unei cifre de afaceri de 25 milioane de euro,

Conducerea Totalsoft se bazeaza in prezent pe cresterea in strainatate, directorul general al companiei afirmand ca in aproximativ doi ani producatorul ar trebui sa devina unul international, iar in urmatorii trei, cinci ani, aproximativ jumatate din business sa fie generat de pietele externe.

“Dezvoltarea internationala se va face prin deschiderea de birouri precum cele din Grecia, Bulgaria, Serbia si Qatar, dar si prin achizitia de companii. Pentru achizitii avem in vizor Turcia si Grecia pentru ca sunt piete cu potential foarte mare si cu economii in crestere. De exemplu, Polonia este singura europeana care a evitat criza si care este estimat sa aiba o crestere economica de 2,75% anul acesta, iar economia Turciei ar putea creste cu 6% in 2010”, a afirmat Daniel Ionescu (foto jos), directorul de marketing si de strategie al TotalSoft.

Producatorul de software are un buget total de achizitii intre 30-50 de milioane de euro pentru cele doua tari, capitalul fiind asigurat de Global Finance, fondul de investitii elen care detine 80% din compania fondata in 1994 de Liviu Dragan.

Firma lucreaza deja cu o banca de investitii pentru a gasi o companie cu profil asemanator TotalSoft in Polonia, respectiv in Turcia.

Producatorul este deja in proces de due diligence pentru o companie din Turcia care ar putea fi achizitionata pana la finalul anului, iar o tranzactie pe piata poloneza ar putea fi incheiata in primul semestru al anului viitor.

Producatorul de soft este interesat sa cumpere pachetul majoritar la un singur jucator pe fiecare dintre cele doua piete, iar companiile cautate sunt cele care au clienti in special din mediul privat si care au un portofoliu de solutii complementare companiei romanesti.

In urmatorii 3-5 ani, compania are in plan lansarea unor filiale si in Europa de Vest, in special in Germania si Marea Britanie.

TotalSoft are aproximativ 400 de angajati, iar pana la finalul anului va mai angaja in jur de 15-20 de persoane. In birourile deschise Grecia, Serbia si Bulgaria, compania are in total in jur de 15 angajati.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri