Operatorul de transport aerian Aeroflot va fi inclus pe lista companiilor care urmeaza sa fie privatizate in Rusia, in conditiile in care guvernul vrea sa vanda participatii de control la companii mari de stat, in urmatorii trei-cinci ani, a declarat ministrul de Finante, Alexei Kudrin.
"Dupa toate probabilitatile, compania Aeroflot va fi inclusa", a afirmat Kudrin la o conferinta pentru investitori organizata de banca Renaissance Capital, transmite Reuters.

Presedintele Dmitri Medvedev vrea sa accelereze ritmul privatizarilor pentru a reduce dominatia statului in economie si a cerut guvernului ca pana la 1 august sa extinda programul de vanzari de active, potrivit Mediafax.

"In urmatorii trei-cinci ani, trebuie sa vindem participatiile de control la toate companiile majore", a spus Kudrin.

El a aratat ca este vorba de companii din sectoarele financar, petrolier, comunicatii si din transporturi, incepand cu Sovcomflot si Aeroflot.

In acest an, Rusia a listat 10% din actiunile bancii de stat VTB, pentru care a obtinut trei miliarde de dolari, si intentioneaza sa vanda o participatie de 7,6% la Sberbank, pentru circa sase miliarde de dolari.

Compania de stat Sovcomflot, care opereaza o flota mare de nave comerciale, este vizata pentru vanzarea a 25% din actiuni, in acest an.
Statul rus detine 51,17% din Aeroflot, iar banca centrala alte 11,8% din titluri.

Kudrin tinteste obtinerea a 30 de miliarde de dolari din privatizari, in urmatorii trei ani, suma care ar putea creste cu 25%-50%, daca Rusia va extinde programul.

Arkadi Dvorkovici, consilier economic al lui Medvedev, a declarat ca marimea participatiilor unor companii mari care vor fi scoase la vanzare ar putea fi majorata. Intre aceste companii, Dvorkovici a mentionat grupul petrolier Rosneft si banca VTB. Monopoluri precum Gazprom si Transneft vor ramane insa cum controlul statului, a precizat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri