Criza zonei euro tocmai a intrat intr-o faza "mai putin volatila, dar mai letala", este de parere celebrul speculator George Soros, care a explicat intr-un editoriat pe Financial Times ca actuala criza a euro este departe de a se termina.
"Banca Centrala Europeana a evitat o criza a creditului in stadiu incipient prin operatiunile de refinantare pe termen lung. Raliul generat in pietele financiare ascunde, insa, o deteriorare a fundamentelor. Este improbabil ca situatia sa mai dureze mult", a explicat Soros in editorialul FT, citat de Business Insider.

El a spus ca problemele fundamentale inca nu au fost rezolvate, iar decalajul dintre tarile debitoare si cele creditoare continua sa se mareasca.

"Criza a intrat intr-o faza mai putin volatila, dar mai letala", a subliniat Soros.

Celebrul speculator considera ca "la inceputul crizei, o dezmembrare a zonei euro era de neconceput", intrucat finantele statelor membre erau strans imbinate.

Totusi, gratie programului de finantare pe termen lung si a apetitului scazut pentru obligatiuni internationale, in cativa ani, o dezmembrare a zonei euro va deveni posibila fara un dezastru, dar va lasa bancile centrale ale statelor creditoare in pozitia de a avea revendicari importante fata de tarile debitoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri