Strainii, in special germanii, dar si britanicii sau rusii, cumpara tot mai multe locuinte in Italia, pentru a le folosi pe post de case de vacanta, profitand de dificultatile financiare ale italienilor, potrivit Bloomberg.
Vanzarile de prorietati rezidentiale au scazut in Italia cu 26% anul trecut, la 88,1 miliarde de euro, ca urmare declinului creditarii ipotecare, pe fondul a doi ani de recesiune si al incertitudinilor legate de taxe, relateaza Mediafax.

Achizitiile strainilor de case reprezentand a doua resedinta au avansat cu 14% anul trecut. Cumparatorii din afara Italiei au cheltuit 2,1 miliarde de euro, potrivit datelor institutului de cercetare Scenari Immobiliari.

Germanii, lideri in topul clientilor straini inca din 2009, au acoperit aproape 40% din totalul achizitiilor, urmati de britanici, cu 18%, si de rusi, cu 13%.

"Este o perioada prielnica pentru straini sa cumpere. Proprietati care costau 2,5 milioane de euro au coborat la 1,5 milioane de euro, din cauza taxelor si situatiei economice. Preturile pot sa scada chiar si cu 30% la negociere", a declarat Francesca Andreini, proprietarul agentiei imobiliare Case e Ville, din Siena.

Unii politicieni italieni au criticat Germania si pe cancelarul Angela Merkel pentru impunerea masurilor de austeritate care au agravat problemele economice ale tarii.

Cererea germanilor pentru case de vacanta a crescut semnificativ in ultimii ani, potrivit unui studiu al firmelor germane Engel & Voelkers si HomeAway. Aproape 43% din respondentii la un sondaj au afirmat ca vad casele de vacanta ca pe o investitie pentru iesirea la pensie, in timp ce un sfert au afirmat ca sunt o forma de protectie impotriva inflatiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri