Comportamentul rusilor poate fi de neinteles pentru cei din alte culturi, pentru ca ei au un background foarte diferit de restul Europei. Trebuie, totusi, sa stim cateva lucruri esentiale despre ei, conform Business Insider.

- Rusilor le place sa fie laudati, in special in legatura cu progresele tehnologice si realizarile lor artistice.

- Nu aduce in discutie al Doilea Razboi Mondial. Sunt sensibili la discutiile despre razboi si considera luptele lor ca o defensiva impotriva vecinilor agresivi. Lor li s-a predat alta istorie decat noua.

- Tine minte ca in discutiile de business prioritatile lor sunt relatiile umane, forma si aspectul, si oportunitatile de castig financiar- in aceasta ordine.

- In toata istoria lor, nu au experimentat niciodata democratia, asa ca nu te astepta sa fie egalitari, corecti, impartiali si deschisi la dezbateri directe din prima. Explica-le clar ce crezi despre aceste lucruri si cum esti motivat de acesti factori.

- Daca le spui ceva ca si cum ar fi o regula sau o directiva, o s-o renege; mai bine prezinta-le orice ca pe o sugestie sau recomandare.

- Rusii sunt destul de conservatori si nu accepta usor schimbarea. Introdu treptat noile idei si pastreaza-le intr-o cheie joasa la inceput.

- Sunt oameni insistenti si inteleg acest concept, insa dau inapoi daca simt ca presiunea este prea mare. Incearca sa negociezi cat de departe poti merge cu ei.

- Disidenta nu este populara printre ei, in general, pentru ca ei mereu au fost organizati in grupuri mari, conformiste. Nu incerca sa separi un rus de grupul lui, indiferent ce fel de grup este acela.

- Rusii iubesc sa vorbeasca. Nu ezita sa te deschizi in fata lor si sa comunici despre orice.

- Ei obtin totul prin relatii, favor contra favor. Insa nu asteapta favoruri de la oficialitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri