Deficitul comercial al SUA a atins un nou nivel record in luna august, de 69,9 miliarde de dolari, fata de 68 de miliarde de dolari, in iulie, rezultate care infirma previziunile analistilor.
Analistii estimau o scadere a deficitului la nivelul de 66,5 miliarde de dolari. August este a doua luna, consecutiv, in care deficitul comercial al SUA atinge un nivel record. Datele pentru luna iulie au ramas neschimbate, la 68 de miliarde de dolari. Nivelul exporturilor a crescut cu 2,3%, la 122,4 miliarde de dolari, iar cel al importurilor, cu 2,4%, la 192,3 miliarde de dolari, conform NewsIn.

Degradarea deficitului se explica in principal prin deteriorarea pozitiei fata de China si prin cresterea puternica a importurilor de petrol. Deficitul fata de China s-a accentuat cu 12%, la 22 de miliarde de dolari, un nivel record, deoarece majoritatea importurilor SUA sunt bunuri de consum cu preturi mici. Deficitul fata de China reprezinta aproape o treime din intregul deficit american. Balanta petroliera atinge un nivel record de 27,2 miliarde de dolari, in conditiile in care pretul mediu la importul de petrol a atins nivelul istoric de 66,12 dolari barilul.

In perioada primelor opt luni ale anului, deficitul comercial american a atins nivelul de 522,8 miliarde de dolari, fata de 457 miliarde de dolari, in aceeasi perioada a anului 2005. Pe baza acestor date, se poate estima ca SUA este pe cale de a depasi nivelul record de 717 miliarde de dolari, atins anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri