Boeing Co. va anunta curand intarzieri suplimentare ale programului de productie al aeronavei 787 Dreamliner ce ar amana si mai mult primele livrari ale acestui model, primit foarte bine pe piata, scrie Wall Street Journal, citat de Reuters.
Modelul, fabricat din fibra de carbon, a fost cea mai bine primita lansare din istoria Boeing insa programul de productie este afectat deja de intarzieri de sase luni, din cauza unor probleme legate de lipsa unor piese de schimb, relateaza NewsIn, citand Reuters.

Compania americana, cu sediul la Chicago "este afectata in continuare de probleme pe mai multe fronturi", scrie WSJ, lucru ce ar ameninta data programata pentru primul zbor test, stabilit initial pentru martie insa acum putand fi amanat pana in iunie.

Noul model ar fi trebuit sa efectueze primul zbor test in luna august 2007.

Orice intarziere suplimentara ar face imposibila pentru Boeing atingerea tintei de 109 de livrari pana la sfarsitul anului 2009, anunta WSJ, lucru ce ar reduce drastic venitul pentru intreg anul curent.

Purtatoarea de cuvant a programului 787 nu a putut fi contactata de Reuters.

Boeing a primit comenzi pentru modelul Dreamliner 787 de la 53 de companii de aviatie si de leasing, in valoare totala de 135 miliarde dolari, conform preturilor de catalog.

Analistii pietei cred ca acest nou avion al Boeing va avea succes, fiind insa din ce in ce mai ingrijorati de procesul de productie.

"Investitorii sunt doritori sa primeasca un semnal clar conform caruia aceasta este ultima intarziere la care sa se astepte, insa va fi nevoie de multe lucruri in acest sens", a declarat un analist al Morgan Stanley, Heidi Wood.

O noua intarziere ar fi o lovitura pentru Boeing, care insistase la sfarsitul lunii trecute ca modelul 787 va atinge obiectivele planificate de productie, conform Reuters.

In octombrie 2007 Boeing a amanat prima livrare a acestui model cu cel putin sase luni, din cauza unor probleme tehnice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri