Dolarul s-a apreciat, joi, pana la nivelul maxim al ultimelor cinci luni si jumatate fata de un cos de valute si pana la varful ultimelor sapte saptamani fata de euro, sustinut de datele favorabile despre piata imobiliara din SUA si de semnalele de mentinere a dobanzii in zona euro.
In partea a doua a sedintei de tranzactionare, indicele dolarului a urcat pana la 74,518 puncte, cel mai ridicat nivel din februarie, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Euro s-a depreciat fata de dolar pana la nivelul minim al ultimelor sapte saptamani, de 1,5335 dolari/euro, in scadere cu 0,5% fata de finalul sedintei de miercuri.

Fata de francul elvetian, dolarul s-a apreciat cu 0,2%, pana la 1,0621 franci/dolar. Cresterea vanzarilor de case in iunie a contrabalansat datele negative despre noile cereri de ajutor de somaj din SUA si a intarit parerea ca finalul crizei din piata imobiliara a Statelor Unite ar putea fi aproape.

Asociatia Nationala a Agentilor Imobiliari (The National Association of Realtors) a raportat ca indicele Pending Home Sales, calculat pe baza contractelor semnate in iunie, a urcat cu 5,3%, pana la 89 puncte, comparativ cu nivelul revizuit in jos, de 84,5 puncte in mai. A fost cea mai mare cotatie a indicelui inregistrata din octombrie 2007 pana in prezent.
Statisticile sustin asteptarile analistilor, ca Federal Reserve (Fed), banca centrala americana, ar putea majora dobanda cheie in acest an, care au alimentat revenirea dolarului in fata euro din ultimele doua saptamani.

In contrast, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a declarat, dupa sedinta de politica monetara a BCE de joi - cand s-a decis mentinerea dobanzii cheie la 4,25% pe an - ca se asteapta la o temperare "substantiala" a cresterii economice din zona euro in 2008, chiar daca inflatia se va mentine peste nivelul tintit de BCE.

Ca urmare a declaratiilor lui Trichet, investitorii au renuntat la mizele pe o majorare a dobanzii in zona euro in acest an, ceea ce a diminuat apetitul pentru euro pe pietele internationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri