Patru dintre cele mai mari banci americane, inclusiv JPMorgan Chase & Co si Morgan Stanley, au rambursat miercuri miliarde de dolari din banii contribuabililor, iesind astfel de sub influenta guvernului Statelor Unite.

Bancile au vrut sa ramburseze cat mai repede imprumuturile primite sub programul de 700 miliarde dolari Troubled Asset Relief Program (TARP) pentru a scapa de angajamentele care includ, printre altele, restrictii privind salariile directorilor, scrie NewsIn.

JPMorgan a rambusat 25 miliarde dolari, Morgan Stanley 10 miliarde dolari, U.S. Bancorp 6,6 miliarde dolari, in timp ce banca BB&T Corp a inapoiat 3,1 miliarde dolari.

JPMorgan, U.S. Bancorp si BB&T au anuntat, de asemenea, ca vor sa rascumpere garantiile pentru actiunile lor ordinare de la Trezoreria Statelor Unite.

Oficialii Trezoreriei au anuntat saptamana trecuta ca bancile care ramburseaza banii primiti prin programul TARP ar putea sa rascumpere si garantiile, emise de banci ca parte a planului de salvare. Garantiile acorda Trezoreriei dreptul sa cumpere timp ce zece ani actiunile ordinare ale bancilor la un pret fix.

Bancile pot rascumpara garantiile la un "pret corect din punct de vedere al pietei", a anuntat Trezoreria.

BB&T negociaza actual rascumpararea garantiilor, a declarat un purtator de cuvant, in timp ce un purtator de cuvant al JPMorgan a refuzat sa comenteze. U.S. Bancorp nu a explicat cum, cand si la ce pret va rascumpara garantiile.

Un purtator de cuvant al Morgan Stanley a refuzat sa comenteze planul sau de rascumparare a garantiilor.

Totodata, alte banci majore se pregatesc sa ramburseze imprumuturile guvernamentale. Astfel, Goldman Sachs Group, care a primit 10 miliarde dolari, a anuntat anterior ca va rambursa banii, in timp ce American Express Co, care a primit 3,4 miliarde dolari, urma sa ia actiuni similare.

Printre alte banci care au primit permisiunea guvernului de a rambursa banii se numara Bank of New York Mellon Corp, Capital One Financial Corp, Northern Trust Corp si State Street Corp.

Pentru a le fi permis sa ramburseze banii, bancile au trebuit sa demonstreze ca pot strange bani de la sectorul privat, atat prin vanzarea de actiuni cat si prin emisiunea de obligatiuni fara ajutorul guvernului.

Banca centrala americana, Federal Reserve, a trebuie, de asemenea, sa fie de acord ca nivelul de capital al acestor banci este adecvat pentru continuarea operatiunilor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri