Datoriile a trei din subsidiarele Dubai World nu vor fi incluse in negocierile pe care le poarta compania cu bancile, deoarece “pozitia lor financiara este una stabila”, au precizat reprezentantii companiei intr-un comunicat.

In urma anuntului Dubai World, una din cele mai importante companii ale emiratului, indicele bursier Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,4%, dupa ce, initial, se credea ca datoria Dubai World s-ar apropia de 60 de miliarde de dolari.

“ Acum, cand se vehiculeaza suma de 26 de miliarde de dolari, se reduce o parte din panica ultimelor zile. Este o veste pozitive. Piata s-a hranit din propria teama si se vorbea ca o datorie de 60 de miliarde de dolari nu va putea si restructurata niciodata”, a declarat Nick Chamie, analist la RBC Capital Markets, in Toronto.

Dubai World, holding detinut de emiratul Dubai, a solicitat saptamana trecuta un moratoriu de sase luni, pana dupa 30 mai 2010, pentru datoriile scadente.

Pietele au reactionat imediat, marile burse inregistrand o cadere importanta la finalul saptamanii trecute, in urma perspectivelor inregistrarii de pierderi din credite in Emiratele Arabe Unite - din care face parte emiratul Dubai - si de catre bancile straine.

Probleme financiare in Dubai. Falimentul, un risc pentru state ca Romania?

Probleme financiare in Dubai. Falimentul, un risc pentru state ca Romania?

Probleme financiare in Dubai. Falimentul, un risc pentru state ca...