Operatorul de telefonie fixa France Telecom ar putea suferi o pierdere masiva in randul clientilor in favoarea companiilor concurente, informeaza cotidianul La Tribune. Aceasta hemoragie de clienti ar putea atinge un volum de 500.000 - 600.000 de abonati pana la sfarsitul acestui an, conform cifrelor avansate de jurnalul francez. La Tribune il citeaza pe Paul Champsaur, presedintele Autoritatii pentru reglementare in domeniul comunicatiilor electronice si al postei (Arcep), care a afirmat ca numarul transfugilor ar putea trece de 500.000. Alti operatori estimeaza ca si aceste cifre ar putea fi depasite. In luna septembrie, Arcep a estimat ca France Telecom pierde saptamanal 10.000 de abonati.

France Telecom a desfiintat obligativitatea unei perioade de pastrare a abonamentului, iar de cand a cazut si acest ultim bastion, operatorul de telefonie fixa a inceput sa piarda teren in fata ofertelor concurentei. Aceasta hemoragie ar putea fi accelerata si din cauza noilor majorari de tarife introduse de France Telecom. Operatorul a obtinut la sfarsitul lunii ianuarie de la Autoritatea franceza pentru reglementarea telecomunicatiilor (ART) un aviz favorabil pentru majorarea preturilor la abonamente cu 23% in urmatorii trei ani. France Telecom si-a majorat deja preturile anul acesta la 3 martie, de la 13 euro la 13,99. Compania ar urma sa scumpeasca abonamentul la 15 euro in 2006, pentru ca in anul urmator, sa mai adauge un euro.

O alta explicatie inaintata de La Tribune pentru hemoragia de abonati ar fi modificarea modalitatii de plata a abonamentului. In loc sa plateasca un abonament pentru accesul la Internet si un altul pentru telefonia fixa, francezii aleg din ce in ce mai mult sa se conecteze la retele ADSL si sa plateasca o singura factura care ajunge la 30 de euro in total.

Grupul francez, care are in proprietate operatorul european de telefonie mobila Orange, este prezent si pe piata romaneasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri