Grupul de bunuri de consum Unilever a obtinut acordul Uniunii Europene pentru preluarea diviziei europene producatoare de gel de dus si detergenti a companiei Sara Lee, dupa ce a acceptat vanzarea brandului Sanex, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Vanzarea acestui brand elimina ingrijorarea privind incalcarea legislatiei in domeniul concurentei, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

In urma deciziei UE, companiile au convenit reducerea pretului achizitiei diviziei de la 1,28 miliarde de euro la 1,21 miliarde euro, a anuntat Sara Lee.

"Renuntarea la Sanex este o mare dezamagire pentru companie, intrucat brandul era considerat atractiv, pozitionat imediat dupa marci importante la nivel mondial", a declarat Richard Withagen, analist la compania SNS Securities din Amsterdam.

Sanex va putea fi vandut pentru circa 300 milioane euro, considera Withagen.

Unilever, al doilea mare producator de bunuri de larg consum din lume, a cumparat divizia Sara Lee pentru a se concentra pe brandurile internationale.

Combinarea brandului Sanex cu Dove si Rexona 'ar fi condus probabil la cresteri de preturi in Olanda, Danemarca, Marea Britanie, Spania si Portugalia, prin inlaturarea principalului concurent al companiei", potrivit CE.

Unilever este prezent pe piata romaneasca prin intermediul subsidiarei Unilever South Central Europe, care coordoneaza regiunea formata din Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia si Republica Moldova.

Compania detine o fabrica la Ploiesti si are in portofoliu marci precum Dero, Omo, Cif, Domestos, Coccolino, Dove, Rexona, Axe, Clear, Sunsilk, Delma, Rama, Becel, Delikat, Knorr, Hellmann’s, Algida, Napoca si Lipton.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri