Rusia a inceput o campanie masiva de privatizare prin vanzarea unei participatii de 10% la VTB, a doua mare banca ruseasca, pe care a obtinut 95,7 miliarde ruble (aproape 3,3 miliarde de dolari), transmite Reuters.
Banca a vandut actiunile printr-un plasament secundar la pretul de 6,25 dolari pe unitate, apropiat de nivelurile din piata, scrie Mediafax.

Premierul Vladimir Putin a calificat luni operatiunea drept un succes.

"Aceasta este o dovada a increderii in sistemul financiar rus", i-a spus Putin directorului general al VTB, Andrei Kostin.

Guvernul rus a indicat ca fonduri din Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu si Asia au fost interesate de actiunile bancii.

Kostin i-a spus lui Putin ca oferta a fost suprasubscrisa de doua ori.

Vanzarea participatiei la VTB este primul pas al unei campanii de privatizari prin care guvernul rus vrea sa obtina 1.000 miliarde ruble. Rusia urmeaza sa vanda, in acest an sau in 2012, si o parte din actiunile pe care le detine la Sberbank, cea mai mare banca pe plan local.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri