Liderul PSD, Liviu Dragnea, a iesit de la DNA, unde a fost audiat in dosarul in care a fost retinut liderul PSD Satu Mare, Vasile Govor, Dragnea declarand ca tot ceea ce a avut de spus a spus in fata procurorilor si ca a fost chemat ca martor, pentru ca ”la un moment dat a avut o functie politica”.

”Tot ce am spus in fata procurorului nu repet public”, a afirmat Dragnea, la iesirea de la DNA. Intrebat daca isi mentine declaratia data despre Mircea Govor inainte de a veni la DNA, respectiv ca ii pare rau pentru acesta, Liviu Dragnea a spus ca ii pare rau pentru orice coleg de partid.

”Si acum spun acelasi lucru. Imi pare foarte rau. Este un coleg de partid si imi pare rau pentru orice coleg de partid care ar ajunge intr-o asemenea situatie. Dar atat. Nu spun alte lucruri”, a afirmat presedintele PSD. De asemenea, intrebat de jurnalisti daca a ramas cu calitatea de martor si dupa declaratiile date anchetatorilor, Dragnea a raspuns zambind: ”Exact. Tot aceea de martor”.

El a fost intrebat si daca Victor Ponta, care in 2013 era presedintele PSD, va fi si el chemat pentru a da declaratii in acest dosar, Dragnea a raspus: ”Nu stiu, nu am intrebat acest lucru si nu ma intereseaza”. ”Este ultima data cand va spun, si va spun in spiritul Craciunului - ce am declarat in fata procurorilor nu va spun dumneavoastra. Nu este corect sa fac lucrul acesta”, a mai spus Dragnea. Liviu Dragnea a mers la DNA pentru a da declaratii in jurul orei 15.00.

Presedintele PSD a fost audiat la DNA, in dosarul in care vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Vasile Govor, lider al filialei judetene a PSD, a fost retinut de procurorii DNA, pentru fapte de coruptie, scrie Mediafax.

Inainte de a se prezenta la DNA, Liviu Dragnea a comentat, la Biroul Permanent National al PSD, situatia lui Mircea Govor. Intrebat de jurnalisti cum comenteaza retinerea presedintelui PSD Satu Mare, Liviu Dragnea a spus ca "nu vrea sa comenteze". "Vreau sa spun decat ca imi pare foarte rau de ceea ce se intampla cu Mircea Govor", afirma Dragnea.

Presedintele PSD Satu Mare Mircea Govor, vicepresedinte al Consiliului Judetean, a fost retinut de DNA pentru santaj si interventii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el in functii de conducere sau de executie la Administratia Judeteana a Finantelor Publice.

Mircea Govor a fost ridicat miercuri de la locuinta sa din Satu Mare si dus la Directia Nationala Anticoruptie Bucuresti cu mandat, iar dupa mai multe ore de audieri a fost retinut.

Procurorii DNA cer, joi, Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Govor, judecarea dosarului incepand vineri la ora 14.00, instanta suprema urmand sa decida daca Govor va fi arestat preventiv sau va fi primi arest la domiciliu ori control judiciar.

Vicepresedintele Consiliului Judetean este acuzat de folosirea influentei sau autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (doua infractiuni), santaj in forma agravata (patru infractiuni).

De altfel, nu este pentru prima oara cand liderul PSD Satu Mare, membru al Comitetului Executiv al formatiunii, este in atentia procurorilor DNA, el fiind implicat intr-un scandal legat de alegerile prezidentiale din noiembrie 2014.

Astfel, pe 13 noiembrie 2014, 20 de membri PSD Satu Mare au fost chemati la audieri la DNA Oradea in doarul deschis pe numele lui Mircea Govor, dupa ce gandul.info a prezentat o inregistrare in care acesta tipa la colegii sai de partid si-i ameninta pe directorii de scoli, pe sefii de deconcentrate, dar si pe preotii din judet, suparat ca Victor Ponta, candidatul PSD la presedintie, nu a castigat alegerile in judet, la primul tur al scrutinului.

Cei 20 de membri PSD au fost dusi la audieri in dosarul in care Mircea Govor este investigat pentru infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

In mai 2015, cand Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru dosarul Frauda la Referendum, in prima instanta, Mircea Govor a vrut sa isi dea demisia din functiile detinute in partid, in semn de "solidaritate". Demisia sa nu a fost acceptata de presedintele de atunci al PSD, Victor Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri