Kadir Nurman, un imigrant turc care este considerat "inventatorul" chebapului, a decedat la Berlin, la varsta de 80 de ani, informeaza bbc.co.uk.

Conform sursei citate, consumul de carne taiata marunt de pe un suport metalic este o traditie in Turcia, dar inovatia lui Kadir Nurman a fost aceea de a infasura bucatelele de carne intr-o lipie, scrie Mediafax.

In anii '70, observand ritmul alert al vietii urbane din Berlinul occidental, Kadir Nurman a deschis un chiosc, unde vindea chebap - carne la gratar si salata infasurate intr-o lipie -, astfel incat berlinezii sa poata manca din mers ceva rapid si gustos.

Cu toate ca, probabil, exista si alti inventatori ai chebapului, contributia lui Kadir Nurman a fost recunoscuta de Asociatia producatorilor turci de chebap in 2011, dupa cum noteaza bbc.co.uk.

Chebapul a devenit unul dintre preparatele fast-food preferate in Germania. In prezent, in Germania, exista 16.000 de chioscuri de chebap, din care peste 1.000 sunt numai la Berlin.

Companiile germane care produc carnea si utilajele pentru chebap reprezinta 80% din piata Uniunii Europene, conform lui Steve Evans, reporterul BBC la Berlin.

Kadir Nurman, care a emigrat in Germania in anii '60, nu si-a patentat inventia si astfel nu a obtinut niciun profit din castigurile uriase din vanzarile de chebap.

In 2011, intr-un interviu acordat postului de radio Frankfurter Rundschau, Kadir Nurman a declarat ca este fericit ca un numar atat de mare de turci isi castiga existenta din vanzarea de chebap si ca aceasta gustare este pe placul a milioane de oameni.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri