Joseph

Joseph

In restaurantul Joseph am intalnit-o anul trecut pe Ioana Enache, sefa Amway. Localul al carui meniu este creat de chef Joseph Hadad este un loc care ofera intimitate si in acelasi timp o atmosfera potrivita pentru o discutie de business.

"Meniul de la Joseph by Joseph Hadad e de fine dining, evident, si mancarea e foarte buna, chiar excelente cateva lucruri pe care le-am gustat. Nici nu e prea greu sa-i iasa asa lui Joseph Hadad, vad ca foloseste cele mai bune produse, si asta e mai important decat retetele in sine (de care e plin Internetul) sau maiestria chefului. Sunt inca in perioada in care banii investitorilor nu s-au terminat, sa vedem cat vor tine… Joseph Hadad foloseste trufe mai peste tot, trufe de buna calitate, si asta se vede si se simte bine pe limba", potrivit Restograf.ro.

Osho

Osho

Osho ramane unul dintre cele mai apreciate restaurante ale Capitalei.

Zahanaua Zexe

Zahanaua Zexe

Zahanaua Zexe este cu siguranta unul din restaurantele care merita vizitate la pranz anul acesta, prin urmare face parte din recomandarile redactiei pentru 2015.

"Cei de la Zexe spun ca au bucatarie de zahana, si chiar asa isi si spun, Zahanaua Zexe; sau, mai exact, Restaurantul Zahanaua Zexe, ceea ce suna cam ciudat, totusi. Sunt pasionati de bucatariile vechi, incearca sa readuca in farfurie feluri de mancare faimoase in vremurile lor, insa care acum sunt putin folosite, in special datorita greutatii de a gasi acele produse si materii prime. Am vazut la ei pe site si termenul “arheologie culinara”, care m-a facut sa zambesc, chiar daca l-am luat cat se poate de in serios. Nu mai este foarte clar la ce fel de bucatarie ar trebui sa-l punem acum pe Zexe. Am lasat “bucatarie romaneasca”, asa cum a fost si pana acum, cu mentiunea pe care am facut-o de la inceput ca la Zxe gasesti mancare boiereasca, nu traditionala, taraneasca, asa cum e in multe alte rastaurante cu specific romanesc din Bucuresti. Insa am adaugat si bucatarie urbana, pentru ca ei isi definesc conceptul culinar prin doua mari directii (cicluri)", potrivit Restograf.ro.

Grano

Grano

Grano este un local care ar trebui de asemenea testat cel putin o data. Mai aglomerat si ceva mai zgomotos decat celelalte recomandari, ca urmare si a dimensiunii mai reduse si a conceptului de magazin de specialitatii care inglobeaza si cateva mese la care poti servi cateva mancaruri calde, Grano este insa un loc foarte cald si primitor.

Roberto's

Roberto's

Restaurantul Roberto's din incinta Hilton este una dintre optiunile pe care ati putea sa le luati in calcul pentru orice business lunch. Restaurantul are specific italian.

Satya

Satya

Pentru vegetarieni, Satya este recomandarea noastra, fiind unul dintre cele mai apreciate restaurante cu specific vegan si vegetarian.

"Satya e intr-o casa frumoasa, cu personalitate, printre blocurile din Banu Manta. Are o gradina mare in fata, foarte apreciata vara. Interiorul e amenajat original - evident! - dupa niste principii pe care nu oricine le intelege (si le gusta), insa cared ca majoritatii clientilor li se pare placut. Mancarea e si ea neobisnuita si nemaiintalnita in alte locuri. Foarte putina carne - aproape deloc, se pare, numai ceva peste - legume in toate felurile si cu tot felul de sosuri. Prin urmare, greu de spus pentru un neinitiat daca e buna sau nu, atata vreme cat nu ai termeni de comparatie. I-am pus si eu un 9, desi puteam sa pun si orice altceva, tot la intamplare. Sigur ca trebuie mers la Casa Satya, asa cum sta bine oricarui om deschis la minte", potrivit Restograf.ro.

Diplomat

Diplomat

Restaurantul Diplomat este in continuare in topul localurilor din Capitala si ramane un restaurant de top cand vine vorba de bucataria italiana fina.

JW Steakhouse

JW Steakhouse

JW Steakhouse din hotelul Marriott este unul dintre cele mai bune localuri de profil din Capitala.

Harem

Harem

Restaurantul Harem din Capitala este in topul localurilor cu acest specific. "Harem e un restaurant de lux, asa cum era si Casa Mediterana, bine construit si amenajat, cu materiale si cu lucruri de calitate. E mare, luminos, fara excese. Nu are iesire directa spre lac, spre diferenta de vecinul sau, Isoletta. Cu tacamurile au exagerat, e absolut imposibil sa le tii in mana, te umpli de nervi cu ele. Harem se declara un restaurant turcesc cu « bucatarie otomana", potrivit restograf.ro.

Veranda Casa Frumoasa

Veranda Casa Frumoasa

Restaurantul Veranda Casa Frumoasa din zona Victoriei, un loc foarte aerisit si luminos.