Scoala elfilor din Islanda

Scoala elfilor din Islanda

In Scoala elfilor din Islanda copiii invata exclusiv despre elfi, scrie Business Insider.

Aici, intr-un curs care dureaza 3-4 ore elevii, studiaza cele 13 tipuri de elfi din Islanda si au sansa sa descopere habitatul natural al acestora. Taxa de participare la acest curs este e 45 de euro per elev.

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock

Scoala vrajitoarelor din Massachusetts, SUA

Scoala vrajitoarelor din Massachusetts, SUA

Cei 40.000 de studenti ai Scolii vrajitoarelor urmeaza online cursul, insa o parte dintre acestia chiar merg in locatia fizica. Scoala este situata in Salem, locul unde peste 200 de oameni au fost acuzati de vrajitorii si executati intre anii 1692 si 1693.

Foto: Kiselev Andrey Valerevich, Shutterstock

Scoala libera din Brooklyn

Scoala libera din Brooklyn

In cadrul Scolii libere din Brooklyn nu exista programa, examene, note si nici lista de prezenta. Iar elevii au dreptul sa isi aleaga fiecare curs la care vor sa participe.

Institutia este formata din scoala superioara pentru copii cu varsta intre 11 si 18 ani si scoala inferioara pentru elevi cu varsta intre 4 si 11 ani. Aici, elevii sunt cei care predau, iar profesorii doar modereaza ora.

Foto: printscreen www.brooklynfreeschool.org

Scolile pe barci din Bangladesh

Scolile pe barci din Bangladesh

Din cauza numarului mare de inundatii care au loc in Bangladesh, o organizatie non-profit a infiintat un sistem de scoli "plutitoare". Fiecare scoala deschisa pe o barca este dotata cu internet, laptopuri si o librarie, alimentate prin intermediul panourilor solare.

Din 2002 si pana in prezent peste 70.000 de elevi au urmat cursurile scolii.

Foto: Elena Yakusheva, Shutterstock

Gradinitele europene din paduri

Gradinitele europene din paduri

Dedicate educarii copiilor cu varste intre 3 si 6 ani, aceste gradinite isi desfasoara activitatea in general in natura. Institutia isi propune sa ii apropie pe copii de mediul inconjurator ducandu-i in natura, construind structuri cu material provenit din paduri si lasandu-i sa se joace in spatiu liber.

Foto: paul prescott, Shutterstock

Scoala viitorului din Philandelphia

Scoala viitorului din Philandelphia

In aceasta institutie scolile sunt un element de domeniul trecutului. In scoala din Philadelphia elevii folosesc exclusiv computere, iar profesorii scriu pe table computerizate.

Matematica este predata cu OneNote, o aplicatie pentru luat notite. Cursurile din scoala au loc in intervalul 9-16, astfel incat programul sa se asemene cu cel al unei zile de munca.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock