Despre planificare, se scrie si se vorbeste mai mult decat se intreprinde. Aici sunt cateva idei care te vor incuraja in planificarea in avans a activitatilor tale.
Forteaza-te sa planifici.

Planifica un interval de timp in fiecare zi pentru a-ti face planificarea.

Anticipeaza posibile probleme pe care le-ai putea intalni in proiectul tau din cauza unor oameni, materiale sau esecuri ale mecanismului. Furnizeaza intentionat actiuni si planuri de contingenta in situatii importante de risc inalt.

Planifica pentru maine, diseara. Subconstientul tau te va ajuta sa te organizezi in timp ce dormi.

Foloseste primele 10 minute ale fiecarei zile pentru a planifica sau reviziona planul acelei zile.

Gandeste-te la intreaga saptamana. Cum se vor succede proiectele importante?

Fa-ti planificarea pe hartie pentru a captura toate ideile si pentru a te asigura ca nu se pierde nici una. Putem lucra mental cu in jur de sapte parti de informatie fara a pierde ceva. Scrie-ti gandurile si vei fi capabil sa utilizezi tot ceea ce ai gandit in timpul procesului de planuire.

Cand dezvolti un plan specific, listeaza pasii de activitate individual pe bucati mici de hartie si apoi pune-le in ordine. Apoi scrie intregul plan in ordine.

Deca trebuie, paraseste-ti biroul si pleaca pentru a-ti face planul intr-un loc tacut, unde te poti gandi.

Nu grabi procesul. Ceva iti va scapa din vedere.

Cand lucrurile merg prost, acest lucru poate de obicei sa isi gaseasca sursa intr-o planificare slaba, sau in esecul urmaririi unui plan deja existent.

Planifica un weekend in afara orasului la fiecare trimestru, si fa din aceasta o prioritate de top. Mini-vacantele sunt revitalizante.

Stai tacut si repeta mental pasii planului tau. Foloseste-ti imaginatia pentru a vizualiza pasii facuti. Vei simti unde trebuiesc adaugati pasi aditionali si vei anticipa posibilele probleme.

Ia in considerare sa te multumesti cu completarea a 90% din proiecte. Cei 10% finali nu vor merita costul indeplinirii lor.

Cand incepi un nou proiect sau activitate, ia un moment pentru a verifica tacut, mental, pasii pe care ii vei urma.

Stabileste-ti propriile termene limita pentru proiecte mai devreme decat termenul oficial.

Creaza si foloseste diagrame Gantt & PERT

Liperste post-it pe lucrari pentru a indica sau sublinia planificarea si datele stabilite.

Tine mine cele mai importante puncte ale planificarii : performantele slabe sunt prevenite de planificarea timpurie si adecvata.

Planifica sedinte formale, in mod regulat, impreuna cu angajatii tai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Management »



Setari Cookie-uri