Novak Djokovic- Dieta castigatoare

Novak Djokovic- Dieta castigatoare

„Sunt incantat ca o figura publica de talia lui Novak Djokovic, un personaj admirat de milioane de tineri, a ales sa vorbeasca despre problema delicata a glutenului si sa se ofere drept exemplu de succes pentru ceea ce poti obtine prin angajament ferm, munca sustinuta si o dieta sanatoasa“ spune William Davis, autorul de bestseller-uri New York Times despre "Dieta castigatoare", cartea in care Novak Djokovic, numarul unu in tenisul mondial masculin, scrie cum a renuntat la produse pe baza de gluten.

"Castigam un turneu, apoi ma prabuseam inexplicabil in urmatorul, castigam spectaculos un meci, ca pe urma sa ma retrag in mijlocul partidei din turul imediat urmator. Aveam abilitatile, talentul si motivatia necesare. Aveam disponibilitatea si resursele pentru a incerca orice forma de antrenament fizic si mental cunoscuta de om si aveam acces la cei mai buni medici din lume. Dar ceea ce imi crea probleme era ceva la care nu ma gandisem niciodata. Modul in care ma antrenam si ma pregateam fizic erau in regula. Gresit era modul in care ma hraneam. Voi fi sincer – nu mi-am imaginat niciodata ca noua mea dieta alimentara ma va face sa ma simt intr-atat de bine. Sa ma simt intr-atat de capabil. Intotdeauna m-am antrenat cu gandul de a fi cel mai bun, doar ca modul de functionare a organismului meu imi statea in cale. Apoi, brusc, lucrurile s-au schimbat. Atunci cand schimbarea s-a intamplat si eu am inceput sa ma simt fantastic, am stiut exact ce vreau de la mine: sa ajung numarul unu in lume. Sa castig si sa continui sa castig“, afirma Novak Djokovic in cartea sa.


Nadia Comaneci: Scrisori catre o tanara gimnasta

Nadia Comaneci: Scrisori catre o tanara gimnasta

Scrisori catre o tanara gimnasta (editia a doua), carte autobiografica a Nadiei Comaneci, cea mai cunoscuta sportiva din Romania, a aparut in 2012 la editura Humanitas.

"Prin treisprezece scrisori oneste si directe, ea scoate din cotloane amintiri mai vechi sau mai noi si se prezinta cu ele in fata cititorilor. De la Onesti la Deva si de la Fort Worth la Montreal, traseul ei e apasat ca o aterizare la sarituri si sinuos ca o acrobatie printre paralele. Nadia le spune celor care vor s-o auda ca nu s-a nascut printesa, nu si-a uitat trecutul si nu si-a sters prietenii din agenda. Totodata, ea scrie o serie de minieseuri care pot sa para retete ale succesului, dar nu sunt. Rostul lor e sa le deschida ochii candizilor care nu stiu ca gramul de aur inseamna un litru de sudoare. Si sa-i invite la cumpatare pe toti cei care vad in marii sportivi niste aspiratoare de privilegii si nimic mai mult", scrie in textul de prezentare a cartii.

Serena Williams- Pe linie

Serena Williams- Pe linie

„Povestirile pe care le-am ales din viata si cariera mea sunt cele care acum mi se par cele mai bune surse de inspiratie, cele mai motivante, cele mai ilustrative. Sunt amintirile care imi dau mie forma, in momentul in care trimit aceste pagini la tipar. Sunt clipele pe care le vad ca pietre de hotar si influentele primite in formarea mea, care m-au ajutat sa devin persoana care sunt, jucatoarea care sunt, precum si persoana si jucatoarea care as putea deveni. Cereti-mi peste zece ani sa reflectez asupra copilariei mele si a devenirii mele pe terenul de tenis si s-ar putea sa ajung la alte ganduri. Sau poate ca ma voi gandi la aceleasi amintiri dar intr-un fel cu totul nou, dupa cum mi se schimba perspectiva. Cereti-mi peste douazeci de ani si cu totul alte ganduri s-ar putea sa iasa la suprafata" , spune Serena Williams despre "Pe linie", cartea care ii descrie viata.

Zlatan Ibrahimovic- Eu sunt Zlatan

Zlatan Ibrahimovic- Eu sunt Zlatan

„Cea mai convingatoare autobiografie aparuta vreodata sub semnatura unui fotbalist", titreaza cotidianul britanic The Guardian despre "Eu sunt Zlatan", autobiografia lui Zlatan Ibrahimovic, atacantul clubului francez Paris Saint-Germain.

„Ce prostie mai era si asta? Imi iau ce masina vreau, macar ca sa-i enervez pe idioti. Am sarit in Ferrariul meu, am apasat pe acceleratie si am parcat chiar in fata portii bazei de antrenament. Bineinteles ca a iesit mare circ. Ziarele au scris ca masina mea costa cat toate salariile lunare ale jucatorilor de la Almeria la un loc. Dar nici ca-mi pasa. Porcariile din presa erau o nimica toata in acest context. Hotarasem ca o sa spun ce am de spus", spune Zlatan Ibrahimovic in cartea sa.

Alex Ferguson: Autobiografia mea

Alex Ferguson: Autobiografia mea

"Autobiografia mea este povestea insufletitoare a unui om pe care multi il considera cel mai mare manager din istoria fotbalului britanic", spun editorii cartii despre volumul care descrie povestea vietii lui Alex Ferguson, cel care a fost antrenor pentru 27 de ani la Manchester United, unul dintre cele mai bogate cluburi la nivel mondial.

"In ultimul sfert de secol au avut loc schimbari seismice la Manchester United, pe masura ce clubul a devenit o forta in sportul global. Singurele elemente constante au fost managerul, calitatea echipei sale si uluitoarea serie de succese, printre care cucerirea pentru a doua oara a Champions League in 2008 si a titlului in Premier League din 2013. Manager fenomenal de competent, Sir Alex relateaza modul grijuliu si incurajator, dar ferm, in care i-a condus pe jucatorii sai de top, precum Ryan Giggs, Roy Keane, Eric Cantona si Ruud van Nistelrooy, si cum a rezolvat problema numarului tot mai mare de staruri globale, precum Cristiano Ronaldo si David Beckham, care l-au descris ca pe o figura paterna", mai scrie in prezentarea autobiografiei lui Ferguson.