Target Capital recomanda mentinerea actiunilor Azomures (AZO) si ofera un pret-tinta pentru urmatoarele 12 luni de 0,55 lei, cu 24% mai mare decat ultima cotatia a titlurilor.
“Date fiind riscurile cu privire la evolutia economiei mondiale si a economiei interne in perioada urmatoare (care ar putea influenta preturile internationale la îngrasaminte chimice, precum si subventionarea achizitiei de gaze naturale) recomandam mentinerea titlurilor AZO. Pretul tinta pentru urmatoarele 12 luni (calculat prin ponderarea rezultatelor din analizele D F si comparativa) este 0,55 RON”, afirma Andrei Radulescu, analist senior la Target Capital.

Activele societatii au crescut in ultimii 7 ani la un ritm mediu anual de 6% (activele imobilizate si activele circulante au inregistrat rate medii anuale de evolutie de 5%, respectiv 6%).

In primul trimestru al anului, cifra de afaceri a crescut cu 76%, la 284,5 milioane. lei. Veniturile din exploatare au crescut cu 52%, comparativ cu rezultatele din perioada similara din 2009, in timp ce cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 42%.

Prin urmare, rezultatul din exploatare a inregistrat un avans de 436%, la 22,5 milioane lei. Din operatiuni financiare societatea a obtinut un rezultat pozitiv, de 4,3 milioane lei. Astfel, Azomures a incheiat perioada ianuarie-martie din 2010 cu un profit net de 22,6 milioane lei, in crestere cu 1.025%.

“Din punct de vedere al indicatorului PER compania este subevaluata raportat la companiile analizate. Azomures inregistreaza un PER de 7,4 – inferior mediei companiilor analizate (17,3), dar si mediei pe industrie (32). Cu toate acestea, PER-ul AZO se situeaza peste media sectoriala (1,8)”, afirma Radulescu.

De asemenea, Azomures este subevaluata si din punct de vedere al indicatorului P/BV. Compania are un P/BV de 0,5, inferior mediei societatilor analizate (3,1), dar si valorilor medii consemnate la nivel de industrie (5,2) si sector (2,4).

Totodata, societatea este subevaluata si în ceea ce priveste indicatorul P/Sales. Compania înregistreaza un P/Sales de 0,3, inferior mediei societatilor incluse in analiza comparativa (1,4), dar si valorilor medii consemnate la nivel de industrie (5,9) si sector (0,9).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri