Companiile private inca se feresc sa vorbeasca despre listarea pe bursa, in lipsa unor exemple pozitive in ultimii ani, insa chiar si asa presedintele Bursei de la Bucuresti (BVB) afirma ca “gheata va fi sparta” in curand.
“Sunt convins ca dupa ce vom avea o prima companie privata care se listeaza, multe alte societati vor avea incredere si vor veni in piata. Intr-adevar in actualul context este foarte greu sa spargi gheata, insa eu nu mi-am pierdut speranta si sunt convins ca o vom face”, a declarat Lucian Anghel, la conferinta anuale organizata de Asociatia Fondurilor de Private Equity si Venture Capital din Sud-Estul Europei (SEEPEA).

Seful BVB spune ca Bursa nu este un competitor pentru fondurile de Private Equity si adauga faptul ca acestea pot lua oricand in considerare un exit pe bursa, mai ales in conditiile in care pot oferi investitorilor o companie solida.

“Daca discutam de sume, la ultima oferta, la Transelectrica, investitorii au oferit 50 mil. euro. Dimensiunea nu conteaza atat de mult pe Bursa, sunt sigur ca un IMM bun ar putea fara probleme sa tranga 5, 10 sau 15 milioane de euro pe BVB, mai ales daca ar avea in spate un fond de private equity”, mentioneaza Anghel.

Anterior, reprezentantii mai multor fonduri de private equity declarasera ca evita listarea pe bursa, temandu-se de lipsa investitorilor, asta chiar daca niciun fond de private equity nu a listat vreodata o societate pe bursa romaneasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri