Scaderile puternice inregistrate in primele zile ale anului au facut ca indicii americani S&P 500 si Dow Jones sa inregistreze cele mai slabe evolutii din istorie. In Romania, acesta este “doar” cel mai slab debut din ultimii sapte ani.

S&P 500 a pierdut 4,9% in primele patru sedinte de tranzactionare din 2016, inchizand joi la un nivel de 1.943 puncte, cel mai slab din octombrie 2015. Companiile incluse in indice s-au devalorizat in aceste zile cu 864 mld. dolari, potrivit calculelor Marketwatch.

De asemenea, indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut anul acesta 5,2%, joi atingand un nivel de 16.514 puncte, cu 10% sub recordul intraday din luna mai 2015.

Bursele europene inregistrau reveniri modeste la inceputul zilei de vineri, cresterile fiind in medie de circa 0,5%. Pe Bursa de Valori Bucuresti indicele BET se aprecia cu 0,4%, in vreme ce BET-XT castiga 0,3%. Dintre actiunile lichide, BRD si Romgaz aveau cele mai bune evolutii, fiecare inregistrand plusuri de 0,8%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri