Casa de brokeraj IFB Finwest din Arad a preluat pachetul majoritar de actiuni, de 58,79%, al companiei Edil Constructii Arad (EDIL) de la firma Activ Comp SRL, pentru care a platit suma de 8,88 milioane lei (2,8 milioane euro), informeaza NewsIn.
Aceasta este prima achizitie de pachet semnificativ pe piata de capital a companiei de brokeraj IFB Finwest. Casa de brokeraj cu cele mai importante participatii la companiile listate pe piata de capital romanesca este Broker Cluj.

IFB Finwest Arad are un capital social de 6,237 milioane lei si ocupa la finalul lunii iunie locul 7 in clasamentul caselor romanesti de brokeraj, cu o valoare a tranzactiilor de 1,194 miliarde lei in primul semestru si o cota de 4,02% din intreaga piata a intermediarilor pe piata de capital.

In sedinta din 2 iulie a fost incheiata o tranzactie speciala cu 58,79% din actiunile companiei Edil Constructii SA din Arad, in valoare de 8,88 milioane lei. Transferul a 5,92 milioane actiuni Edil s-a efectuat la cotatia de 1,50 lei pe titlu, cu circa 19% sub pretul de inchidere din sedinta anterioara.

Edil Constructii are un capital social de 1,006 milioane lei, divizat in 10,06 milioane de actiuni. In actionariatul companiei mai figureaza si firma Livius SRL, care detine 14,59% din capital.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul EDIL. Actiunile Edil Constructii au incheiat sedinta de luni la cotatia de 2,38 lei, in crestere cu 24,61% fata de sedinta precedenta, ceea ce da companiei o valoare de piata de 23,94 milioane lei, cu 58,67% peste nivelul capitalizarii conferit de tranzactia speciala din 2 iulie.

Edil Constructii a afisat in 2006 un profit net de 66.360 lei, in crestere fata de anul precedent, cand rezultatul net a fost de 37.000 lei. Anul trecut afacerile companiei s-au comprimat cu circa 32%, pana la 5,43 milioane lei, comparativ cu anul 2005, cand cifra de afaceri a societatii a fost de 7,97 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri