Doua serii de obligatiuni emise de primariile Bacau si Iasi, de 35 milioane lei si respectiv 100 milioane lei, vor putea fi tranzactionate de luni pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unui comunicat transmis de operatorul de piata.
Obligatiunile emise de primaria Iasi (un milion de titluri), aduse in premiera la BVB, reprezinta cea mai mare emisiune de obligatiuni municipale, de 100 milioane lei.

Oferta primara de vanzare s-a derulat in perioada 18-24 septembrie si a fost intermediata de casa de brokeraj BT Securities.

Obligatiunile emise de primaria municipiului Iasi au o valoare nominala de 100 lei si se vor tranzactiona sub simbolul IAS28. Bondurile au scadenta in noiembrie 2028, iar rambursarea principalului se va face in 68 de rate trimestriale. Totodata, primaria Iasi va plati trimestrial o dobanda calculata pe baza mediei aritmetice a dobanzilor interbancare la sase luni, la care se adauga o prima de 0,65%.

Cele 350.000 de obligatiuni ale municipiului Bacau reprezinta transa a doua a emisiunii care se tranzactioneaza in prezent la BVB, sub simbolul BAC26A. Titlurile au o valoare nominala de 100 lei si au fost emise pe 17 septembrie 2008, avand ca data scadenta luna noiembrie a anului 2026.

Municipiul Bacau va rambursa principalul in 68 de rate trimestriale si va plati o dobanda calculata pe baza mediei aritmetice a dobanzilor interbancare la sase luni, la care se adauga o prima de 0,85%.

La Bursa de Valori mai sunt listate alte doua emisiuni de obligatiuni ale primariei Bacau, in valoare de 35 milioane lei si respectiv 8,95 milioane lei. Obligatiunile din prima emisiune vor ajunge la maturitate in anul 2026, iar cele din a doua au ajuns la maturitate la jumatatea lunii septembrie din acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri