Modificarea tarifelor pentru cesiunile cu actiunile Fondului Proprietatea de catre Depozitarul Central este excesiva si fara o justificare practica, ceea ce va duce la dublarea costurilor pentru aceste operatiuni, potrivit unui comunicat al FP.
“Aceste majorari de tarife nu se bazeaza pe criterii juste, atata timp cat nu se tine cont de valoarea reala a tranzactiilor. Astfel, noile tarife se raporteaza strict la valoarea nominala de 1 leu a actiunii Fondului Proprietatea si nu la valoarea de tranzactionare”, se indica in document.

Depozitarul Central a publicat pe site-ul sau o noua grila de comisionare care tine cont de un anumit procentaj din valoarea de instrumente financiare transferate. Comisionul variaza de la 1,5% la 0,55% din valoarea schimburilor.

“Consideram ca majorarea tarifelor este o decizie abuziva, fara un temei real, care denota o atitudine sfidatoare si monopolista fata de partenerii si opiniile existente in piata de capital romaneasca”, afirma reprezentantii Fondului Proprietatea.

Acestia afirma ca vor fi nevoiti, in numele interesului actionarilor, sa actioneze pe orice cale legate pentru a ataca aceasta decizie a Depozitarului Central.

“Conducerea Fondului Proprietatea analizeaza posibilitatile de contestare a acestei decizii, prin introducerea unor actiuni in justitie si/sau prin sesizari adresate Consiliului Concurentei”, se prezinta in finalul comunicatului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri