Noii senatori si deputati au inceput sa vina, luni, la Parlament, pentru a indeplini formalitatile necesare preluarii mandatului -completarea unor formulare si fotografiile pentru legitimatii -, printre primii sositi fiind parlamentarii aflati la primul mandat, precum Robert Turcescu (PMP) si Nicusor Dan (USR).

Centrele de primire pentru noii parlamentari s-au deschis la Camera Deputatilor si la Senat in aceasta dimineata si urmeaza sa lucreze pe tot parcursul zilei, pentru formalitatile necesare pentru cei 465 de senatori si deputati, conform News.ro.

Acestia trebuie sa completeze mai multe formulare, precum si declaratiile de avere si de interese, si primesc informatii despre parcul auto, logistica si alte obligatii legale si regulamentare pe care le au. Ei trebuie sa isi faca si fotografii pentru legitimatiile de parlamentar.

Primii sositi au fost parlamentarii aflati la primul mandat, care s-au mobilizat mai bine decat colegii lor cu experienta. In prima ora de la deschiderea centrelor de primire, au venit in special parlamentari USR, in frunte cu liderul formatiunii, Nicusor Dan. Si deputatul PMP Robert Turcescu a venit de dimineata, precum si deputatul PSD Corina Bogaciu, una dintre cele mai tinere parlamentare. Au sosit devreme si Cristian Ghinea (USR) si Adriana Saftoiu (PNL).

“Ma simt ca la scolile de vara pe care le faceam cand eram matematician. Tot asa, era un comitet de primire si completam tot felul de hartii si dupa aceea primeam niste materiale si ne apucam de studiu”, a afirmat Nicusor Dan, la centrul de primire pentru deputatii nou alesi. Chestionat cum i s-au parut procedurile, liderul USR a spus: “Pana aici, simplu”. Aproximativ 40 de deputati au venit dimineata pentru formalitati.

Si 26 de senatori din noua legislatura, cei mai multi aflati la primul mandat, au venit pentru aceste proceduri. ”Nu pot sa-mi fac o impresie dupa 5 minute cum e, o sa va, am suficient timp. Nu m-am ratacit”, a spus Cristian Ghica, senator din partea USR, care, intrebat de jurnalisti despre propunerile sale legislative, a raspuns: ”In curand le veti afla”.

”O sa merg probabil in Comisia de administratie pentru ca am avut 4 mandate de presedinte CJ, m-am lovit de foarte multe legi care mie mi s-au parut total deplasate si ca si idee - simplificarea acestor legi in asa fel incat primarii care acum au tot felul de temeri in a-si pune in aplicare promisiunile. Dorinta mea este sa simplificam, sa avem o legislatie foarte clara pe care primarii s-o invete ca pe Biblie si s-o si respecte”, a declarat la randul sau Raducu Filipescu, senator PNL.

Filipescu a precizat ca este ”mai putin familiarizat” cu procedura legislativa. ”N-am actionat niciodata in sensul acesta. Ca si presedinte de CJ sunt obisnuit cu ce inseamna ordinea, cu ce inseamna hotararile pe care trebuia sa le luam, sa le propunem votului. Stiu, in general, procedurile, dar cu procedura in Parlament sunt la primii pasi”, a spus Filipescu.

Mihai Gotiu, senator USR, a fost cel care a vorbit cel mai mult cu jurnalistii, carora le-a spus: ”Am venit cu niste ganduri foarte deschise, sa asigur transparenta, sa ajut un pic cultura si presa din Romania si, in special, presa independenta pentru ca vin si eu din domeniul presei si al culturii, dupa 20 de ani. De asemenea, am venit sa continui ce am inceput in ultimii ani legat de Rosia Montana si transformarea acestei localitati intr-un model de dezvoltare bazat pe valorificarea mediului si a patrimoniului cultural”.

Intrebat cum vrea sa ajute presa, Gotiu a raspuns: ”Am un proiect de constituire a unui fond pentru presa independenta, voi reveni cu mai multe amanunte probabil dupa ce se constituie Senatul”. Printre primii noi senatori veniti la centrul de primire s-a aflat si presedintele Consiliului National al PSD, Mihai Fifor. Functionarii Camerei Deputatilor si ai Senatului spera sa incheie toate aceste formalitati in cursul zilei de luni, insa centrele vor fi deschise si marti pentru cei care nu au reusit sa ajunga in prima zi, insa cu un program redus, avand in vedere ca marti are loc prima sedinta oficiala a noului Legislativ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri