Siemens, unul dintre cele mai mari nume in industria IT la nivel global, isi extinde prezenta locala, deschizand un nou centru R&D in Romania sub brandul companiei subsidiare Evosoft. wall-street.ro va prezinta cum a pregatit compania birourile in care vrea sa angajeze peste 200 de persoane pana in 2017 pentru proiecte globale de dezvoltare de software si produs pentru toate diviziile Siemens

Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupa integral cladirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafata de peste 3.000 de mp. Realizarea intregului proiect, de la concept la executie, a fost integral coordonata de dezvoltator, care a predat la cheie spatiul la inceputului lunii august.

Siemens Cluj

Primii angajati ai centrului din Cluj al Siemens s-au mutat deja in noile birouri, care au presupus o investitie de peste 4,5 mil. euro(costuri aferente chiriei pe urmatorii cinci ani, costuri de amenajare si investitia initiala in infrastructura), iar o prima etapa intensa de recrutare abia urmeaza sa inceapa. Oficialii Siemens au declarat pentru wall-street.ro ca majoritatea pozitiilor deschise in Cluj sunt pentru dezvoltatori de software sau produs si testeri. Compania a mentionat ca primii angajati deja lucreaza la sediul din Liberty Technology Park, dar abia de acum urmeaza o etapa intensiva de recrutare pentru subsidiara Evosoft.

Sediul Evosoft din Cluj este unul de tip open space. Designul interior este semnat Arhimar, iar executia a fost realizata de Corporate Office Solutions Romania. "80% din suprafata inchiriata este de tip open space. Siemens are astfel flexibilitatea de a modifica pozitia birourilor in functie de numarul de angajati (care va creste in urmatoarea perioada), dar si in functie de departamente", a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

evosoft cluj

Potrivit oficialilor Siemens, spatiul este dotat cu 5 sali de conferinte, 4 zone de lounge si relaxare si 4 bucatarii. Salile de conferinte sunt deopotriva sali de sedinta si spatii de munca individuala si concentrare.

Siemens Cluj

In amenajare "s-a urmarit de asemenea punerea in evidenta a atuurilor spatiului: ferestrele mari si lumina naturala. Este un mediu placut, atragator, functional, dar si comod. Toate s-au dezvoltat in jurul unui concept personalizat 100% in functie de nevoile si profilul companiei, tonic si fresh", spune Nina Moldovan. Elementele de "istorie" ale spatiului, cum ar fi peretii de caramida ai fostei fabrici sau tavanul industrial, au fost unii dintre factorii care au atras Siemens, companie ai carei reprezentantii trec la capitolul avantaje ale noului sediu si inaltimea spatiului si luminozitatea. "De asemenea, avem si doua terase mari la etajul 1, foarte potrivite pentru relaxare", au declarat oficialii Siemens. Consumul energetic redus, existenta unui restaurant la parterul cladirii si accesul facil sunt alte elemente trecute de Siemens la categoria avantaje ale noului sediu.

evosoft cluj

Siemens detine alte doua centre IT in Romania, la Brasov, cu peste 300 de angajati. Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic ce reimagineaza fostul activ al fabricii Libertatea. Proiectul este dezvoltat de Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Investitia pana in momentul actual a fost de peste 10 milioane de eur

Fotografii de Dacian Groza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri