Parcul de birouri Floreasca Park, finalizat in acest an si cea mai recenta investitie a Portland Trust in Romania, ramane in portofoliul companiei pentru inca un an, inainte de o posibila vanzare, a declarat Robert Neale, fondator si managing director al dezvoltatorului.

"Inca mai aducem imbunatatiri in ceea ce priveste amenajarea spatiului si vrem ca Floreasca Park sa functioneze aproximativ un an de zile inainte sa ne gandim la o posibila punere in vanzare. Astfel orice nou proprietar va cumpara un proiect care sa functioneze in mod corespunzator, la standardele proiectate, iar pana in acel moment toate chestiunile care tin de constructie sau de contractor vor fi ajustate", a declarat Robert Neale (foto), citat de Mediafax.

In ceea ce priveste valoarea de piata a proiectului, cu o suprafata de 37.500 metri patrati, inchiriata integral prin intermediul firmei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, Neale a precizat ca este prematura o discutie despre acest aspect. Investitia in proiect s-a ridicat la 70 de milioane de euro, iar printre chiriasi se numara Oracle, Ursus, BASF, Saint Gobain, Allianz sau Kellogg's. Intrebat daca in prezent, in Romana este o piata buna pentru cei care vor sa faca exit pe segmentul de birouri, Neale a raspuns ca nu in mod special.

"Desi economia europeana s-a redresat considerabil, iar imaginea Romaniei la nivel macro este solida, inca nu vad clar un nou val de investitori venind in Bucuresti. Consider ca reputatia Romaniei se imbunatateste in mod constant, iar perceptiile negative sunt adesea nefondate. Totusi, piata de investitii pentru proiectele finalizate nu este inca atat de lichida precum ar trebui sa fie. Avand in vedere preturile actuale ale proiectelor de birouri concurente din regiunea Europei Centrale si de Est, ar fi logic ca investitorii institutionali sa-si extinda perimetrul de cautare si sa includa Romania, fara indoiala Bucuresti. Vom astepta pana cand pe piata locala se va manifesta interes real din partea investitorilor institutionali, consacrati deja pe pietele active", a precizat reprezentantul Portland Trust.

Compania a mai dezvoltat Opera Center, Bucharest Business Park si Floreasca 169A, toate vandute si in aceasta vara a cumparat de la grupul italian Nusco 4 hectare de teren tot in Floreasca, pentru a dezvolta un nou proiect de birouri, tranzactie intermendiata tot de consultantii The Advisers/Knight Frank. "Acesta este cel de-al cincilea nostru proiect de birouri in Bucuresti. Dupa succesul recent al cladirii Floreasca Park, intentionam sa capitalizam in continuare aspecte precum tehnologiile inovative de economisire a energiei, pentru a atrage chiriasi preocupati de optimizarea costurilor si a consumului de energie", a spus Robert Neale.

Proiectele finalizate de Portland Trust in Romania totalizeaza circa 120.000 de metri patrati. Portland Trust, cu birouri in Praga si Bucuresti, a fost infiintata in 1997 pentru a dezvolta proprietati institutionale si comerciale in Europa Centrala. In 1999, compania a intrat intr-un joint venture cu grupul american Apollo Real Estate Advisors/AREA Property Partners, preluat in 2013 de ARES Management.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri