Casele pe structura de lemn, o optiune adesea ignorata in Romania, incep sa concureze din ce in ce mai puternic formulele clasice de constructii din caramida si beton.
In diversitatea ei, piata imobiliara pune la dispozitia cumparatorilor o gama variata de optiuni: apartamente, vile, locuinte individuale sau ansambluri rezidentiale. Apartament la bloc sau casa pe pamant? Aceasta este intrebarea pe care si-o pun cel mai des cei direct interesati sa-si cumpere o locuinta.

O alta dilema a celor interesati sa-si achizitioneze o casa intervine asupra duratei de asteptare dintre data semnarii contractului si mutarea efectiva in noua locuinta. Exista prejudecata ca lucrurile facute repede nu sunt durabile.

„Casele pe structuri din lemn demonstreaza ca repede si durabil e un concept real. In sprijinul acestei afirmatii stau bisericile din lemn mai vechi de un mileniu din nordul Europei, si – relativ recent – locuintele in stil american. Vest europenii au rafinat conceptul, facand din casele din lemn adevarate bijuterii arhitectonice moderne. Finisarile interioare si exterioare sunt intr-atat de desavarsite, incat au determinat ca alegere naturala locuintele din lemn”, considera Iulian Ivan, real-estate broker in cadrul departamentului de Vanzari Rezidentiale, Regatta.

Ratiunile aceste alegeri nu sunt numai de natura estetica. Lemnul este un material viu, prietenos. Izolatia termica oferita de acesta isi demonstreaza valoarea atat vara, cat si iarna. Este singurul material de constructii care asigura racoare vara si caldura iarna. Corect tratat impotriva focului, a insectelor si a mucegaiurilor, lemnul este materialul vedeta al tuturor timpurilor.

Imperia Residenz aduce in Romania un nou mod de abordare a spatiului vital. Adica un spatiu ecologic, protejat de efectele incalzirii globale, de cutremure si in acelasi timp modern si confortabil. Interioarele caselor Imperia sunt proiectate cu suprafete generoase, spatii luminoase, geometrii surprinzatoare.

Realizate din panouri din lemn, termoizolate cu termosisteme de fatada, cu folii anticondens, ignifugate, tratate contra daunatorilor, aceste case sunt din prefabricate, iar toate lucrarile, cu exceptia montajului, sunt realizate in Austria. Montarea locuintei propriu - zise poate sa se realizeze numai intr-o singura zi. Cei care cumpara o casa Imperia se vor putea instala in locuinta in cel mult cinci luni de la data efectuarii comenzii si obtinerii autorizatiilor de construire. In momentul trimiterii comenzii, casa va fi realizata in Austria, iar in Romania, vor fi realizate infrastructura si montajul.

“O alta perspectiva adusa de Imperia consta in individualizarea fiecarei locuinte in parte prin implicarea beneficiarului in alegerea elementelor. Optiunile sunt multiple, iar combinatiile intre acestea multiplica aria de indentitate personala. Pentru a adapta o casa la necesitatile fiecaruia exista o serie intreaga de finisaje si instalatii speciale. Se poate opta pentru diferite tipuri de case si poate alege dintre: perete din sticla catre veranda sau veranda cu pereti din sticla, acoperire a intrarii, balcon – cu acoprire a portiunii de acces – ferestre din lemn, din lemn-aluminiu, jaluzele/obloane la parter si la etaj, o instalatie de aspiratie a prafului si scari pardosite cu marmura sau granit, caracteristici de izolatie termica a cladirilor si prin utilizarea unor ferestre speciale – cu grad ridicat de izolatie termica – precum si prin utilizarea unui sistem special de incalzire a aerului”, a subliniat Ivan.

Casa poate fi personalizata dupa gustul fiecaruia prin utilizarea materialelor stabilite in lista de machetare a casei. Clientul alege modelul de locuinta dintr-o gama de peste 200 modele diferite si decide tipurile de materiale utilizate pentru finisaje, culorile si texturile acestora. Lista de machetare devine parte integranta din contractul de vanzare-cumparare si garanteaza utilizarea materialelor trecute in devizul de lucrari.

Mai mult, acest tip de constructie permite „upgradarea” pana la nivelul de casa inteligenta. Modul de executie al panourilor permite „mascarea” in pereti a senzorilor de prezenta, termostatelor, instalatiei automate de stingere a incendiilor, a instalatiei centrale de aspirare, a instalatiei de incalzire, ventilatie si aer conditionat, a tuturor toate firelor care deservesc aplicatiile de mai sus (cablul TV si cel de telefon sunt mascate in perete). Mai mult, pot fi inglobate de asemenea in pereti si difuzoarele sistemului audio.

„Cel mai mare bonus oferit de casele Imperia il reprezinta costurile extrem de reduse cu energia. Aceasta pentru ca aceste case au o calitate esentiala: aceea de a nu avea pierderi energetice. Sistemul ELK de realizare a peretilor s-a impus categoric pe piata de profil exact prin calitatea de limitare a transferurilor termice atat pe timp de vara cat si iarna. Succesul generat de aceasta filosofie, vizibil de mai bine de 40 de ani, a transformat concernul ELK in cel mai mare constructor de case prefabricate din Europa,” a adaugat consultantul Regatta.

Colaborarea cu concernul Elk Austria ofera prin el insusi o garantie esentiala asupra conceptului propus de Imperia. Toate structurile sunt fabricate in Austria, partea romana asigurand fundatia si montajul dupa avizarea proiectului.

Imperia Development este un dezvoltator nou pe piata imobiliara romaneasca, rezultat al parteneriatului dintre concernul Elk Fertighaus AG Austria, unul din cei mai mari constructori europeni de case prefabricate si Grupul de Firme Conex Iasi.

Grupul ELK detine sase fabrici de productie de case prefabricate in Austria, Germania, Cehia si Irlanda, o fabrica de case din barne in Austria, o fabrica de cherestea in Germania si o uzina producatoare de ferestre in Cehia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri