Cererea de apartamente de lux este departe de a fi acoperita atat pe piata bucuresteana cat si in orasele mari, iar integrarea in Uniunea Europeana a determinat la randul sau cresteri pe aceasta piata, sustin analistii imobiliari, care estimeaza ca in 2007 ar putea fi finalizate 1500 locuinte de lux
Cea mai mare parte a ofertei din Bucuresti, este concentrata in patru zone: Dorobanti-Kiseleff-Primaverii, Baneasa-Pipera, Domenii-Floreasca-Scoala Herastrau si Centru-Cotroceni. Conform analistilor imobiliari, incepand cu 2006 si pana la sfarsitul anului in curs, ar trebui sa fie finalizate circa 1.500 de apartamente de lux, situate preponderent in partea de nord a Bucurestiului. In prezent, pe piata rezidentiala din Bucuresti sunt promovate apartamente de lux cu preturi cuprinse intre 1.500 euro/mp si, respectiv 3.500- 4,000 euro/mp.

"Luxul nu defineste numai suprafata interioara a unui spatiu de locuit, ci include cu siguranta si caracteristicile spatiilor inconjuratoare ale acestuia. Dincolo de finisajele de calitate, pentru a putea fi denumit de lux, o locuinta trebuie sa beneficieze si de o priveliste incantatoare, de facilitati, precum si de vecinatati ce confera un grad sporit de confort si relaxare. Atunci cand vorbim doar de apartamentul propriu-zis, costul poate porni de la 1.300 euro/mp plus TVA, dar daca ne intereseaza si ceea ce se regaseste dincolo de fereastra imobilului, atunci aceste valori cresc semnificativ, precizeaza directorul de vanzari al complexului rezidential de apartamente Ibiza Sol, Roxana Repanovici, complex dezvoltat de grupul spaniol Ibiza.

Conform standardelor europene, pentru a putea fi incadrat in categoria lux, un apartament trebuie sa fie localizat intr-o zona cu acces facil catre centre comerciale, cluburi, restaurante etc., sa aiba vecinatati armonioase din punct de vedere al designului si sunt extrem de apreciate imprejurimile cu spatii verzi. In privinta facilitatilor, in general un complex de lux prezinta spatii verzi generoase, piscine si zone amenajate pentru activitati sportive sau recreative, iar finisajele trebuie sa fie de foarte buna calitate si, in plus, apartamentul trebuie livrat cu mobilier in bucatarie si bai, electrocasnice, semineu in dinning/living, barbeque pe terasa etc.

Grupul Spaniol IBIZA, care a patruns pe piata romaneasca in anul 2000, este unul dintre primii dezvoltatori de complexe rezidentiale din Bucuresti. Pana in prezent, grupul a finalizat trei proiecte- Ibiza Residential, Ibiza Club si Ibiza Golf si are in dezvoltare alte doua – Complexul Ibiza Golf Light compus din 36 de vile si respectiv Ibiza Sol compus din 304 aparatamente de lux, toate ansamblurile Ibiza fiind situate in zona de Nord a capitalei. Ibiza Construct a investit pana in prezent 135 milioane euro in proiecte rezidentiale pe piata romaneasca. In plus, prin parteneriatul realizat cu un alt grup de investitori, de asemenea spanioli, compania va dezvolta in zona comunei Voluntari unul dintre cele mai mari proiecte rezidentiale din aria capitalei. Proiectul va fi demarat in 2008, iar valoarea investitiei se va ridica la aproximativ un miliard euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri