Peste 6.000 de ieseni au asistat, sambata, la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala, Primaria pregatind pentru participanti 5.000 de portii cu fasole si carnati, dar si vin fiert.
Manifestarile de la Iasi dedicate Zilei Nationale au inceput, sambata dimineata, in Piata Unirii din municipiu, acestea fiind organizate de catre Primarie, Consiliul Judetean si Prefectura, scrie Mediafax.

Dupa intonarea imnului national, IPS Teofan, mitropolit al Moldovei si Bucovinei, a oficiat o slujba religioasa.

In discursul tinut in fata celor prezenti, IPS Teofan a spus ca sarbatoarea nationala ii gaseste pe romani "in framantare, agitatie, fapte de eroism dar si tradari", inaltul ierarh afirmand, totodata, ca Romania este divizata.

La randul sau prefectul judetului Romeo Olteanu a spus ca spera ca viitorul sa aduca siguranta si bunastare in casele romanilor, adaugand ca "venim dupa o perioada dificila".

Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a afirmat ca romanii s-au saturat de scandal si ca vor unitate, dar mai ales solutii la problemele lor.

"Nu vrem laude si pomeni de la nimeni. Iasiul trebuie sa devina capitala regionala a Moldovei, iar prin aceasta nu va castiga doar Iasiul, ci va castiga Romania", a spus Gheorghe Nichita.

Pe scena amplasata in Piata Unirii au urcat, alaturi de reprezentanti ai administratiei locale, si lideri ai filialelor locale PSD, PNL, PDL si PPDD.

Dupa discursurile oficialitatilor locale, au urmat depunerile de coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, precum si o defilare militara.

Tot in Piata Unirii a avut loc un concert de muzica populara sustinut de interpretii Irina Loghin, Ionut Dolanescu, Maria Ciobanu si Sofia Vicoveanca.

Circulatia prin Piata Unirii a fost intrerupta pe tot parcursul manifestarilor, iar traseul mai multor linii de transport local a fost scurtat.

La o distanta de aproximativ o suta de metri de Piata Unirii, primaria a oferit participantilor 5.000 de porti de fasole cu carnati, dar si vin fiert, fiind pentru prima data cand de 1 Decembrie se organizeaza la Iasi un ospat in aer liber. Mancarea a fost gatita la cantina Directiei de Asistenta Comunitara Iasi.

Pentru a se evita aglomeratia, au fost montate garduri metalice in zona respectiva, intrarea fiind permisa in grupuri de cate 30 de persoane.

In cursul serii, va avea loc retragerea cu torte a militarilor din Garnizoana Iasi, pe traseul Piata Unirii-Palatul Culturii.

Primaria Iasi a refuzat sa comunice suma alocata pentru organizarea manifestarilor oficiale dedicate Zilei Nationale. Purtatorul de cuvant al primariei Sebastian Buraga a precizat ca suma exacta va fi comunicata in zilele urmatoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri