O instanta din Germania a stabilit ca toti cetatenii romani au dreptul la indemnizatii sociale in conformitate cu principiul nediscriminarii intre cetatenii europeni, o decizie ce intervine pe fondul dezbaterii din state precum Marea Britanie, Franta si Germania privind accesul la beneficii sociale, conform Mediafax.

Potrivit presei germane, citata de site-ul de stiri Sofia Globe, o instanta din landul german Renania de Nord-Westfalia a decis zilele trecute ca toti imigrantii romani au dreptul la indemnizatii sociale, invocand principiul nediscriminarii intre cetatenii europeni. "Imigrantii din cadrul UE care raman pe teritoriul german si nu au loc de munca au dreptul un ajutor social minim", a motivat tribunalul german.

Pe 11 octombrie, aceeasi instanta a luat o decizie in favoarea unei familii de romani care daduse in judecata landul german pentru ca refuzase acordarea indemnizatiilor sociale.

Decizia intervine in contextul in care premierul britanic, David Cameron, a propus o serie masuri dure impotriva asa-numitului "turism pentru beneficii sociale", afirmand ca imigrantii din cadrul UE nu vor putea sa pretinda sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat. Marea Britanie ar trebui sa elimine, din ianuarie 2014, toate restrictiile impuse cetatenilor romani si bulgari pe piata muncii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri