Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, la Gandul Live, ca in principiu isi doreste inca un mandat la Primaria Capitalei, "daca si bucurestenii sunt de acord".

"In principiu doresc inca un mandat, daca bucurestenii sunt de acord. Domnule, in ultima instanta, electoratul are intotdeauna dreptate. Vor, bine, nu vor, bine. Asta este. Eu am facut in viata mea bine si cu de-a sila, in sensul ca am intrat material in burta lui ala si i-am scos ce era de scos si l-am pus si pe picioare. Mutand ce este de mutat, asta fac acum cu Bucurestiul. Da, stiu, e greu, e fara anestezie, doare, dureaza mai mult", a declarat Sorin Oprescu, scrie Mediafax.

Oprescu a precizat ca vrea sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Capitalei pentru ca vrea sa termine autostrada suspendata, pe care a promis-o inca de acum sapte ani. "Da, pentru ca am o ambitie in mine: sa termin tot ce am promis, inclusiv inelul median de nord, care inseamna autostrada suspendata si, o paranteza, adica inelul periferic, interior si exterior. Nu vedeti ca s-a suprasaturat Bucurestiul? Sper ca la sfarsitul anului sa termin strapungerea Nicolae Grigorescu, Splai Dudescu", a raspuns Oprescu la intrebarea daca intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat de primar general.

Intrebat daca intentioneaza sa faca un sondaj in care sa ii intrebe pe bucuresteni daca l-ar vota din nou ca primar, Oprescu a raspuns ca nu. "Nu am nevoie de sondaje, peste noi au trecut sapte ani, s-au facut o serie de lucruri. Am si eu neimplinirile mele, viata asa e facuta, si din urcusuri, si din succese, si din insuccese. Important e ca nu m-au auzit sapte ani sa stau sa ma cert, sa arat cu degetul. «Consiliul e de vina, dati-mi consiliu». Era un maestru, care zicea «consiliul, dati-mi consiliu si fac din Bucuresti...». Am tacut din gura, mi-am vazut de treaba mea. Nu i-am mai plictisit cu scandaluri politice. Si s-au facut lucruri", a aratat Oprescu.

Edilul a admis ca are si pareri de rau, respectiv ca nu a indeplinit mai repede unele proiecte. El a spus ca nu poate raspunde la o intrebare pe care i-au adresat-o "structuri de control" din stat: " Daca faci ceva, ce interes ai sa faci? Daca nu faci, de ce nu faci?".
"Parerea mea de rau este ca nu s-au facut mai repede. Puteam, noi primaria, ca singur nu faci nimic. Dupa 30 de ani de sala de operatii nu poti sa si operezi, si anestezie si sa mai dai si ce ii trebuie chirurgului. La fel e si la primarie. Se puteau face mai repede. (...) Nenorocirea e ca la varsta mea nu pot sa raspund la o singura intrebare. Daca faci ceva, ce interes ai sa faci. Daca nu faci, de ce nu faci. Am auzit niste idiotenii lansate de structuri de control. «Ce sala faci, domnule, acolo?». «Pai uite, fac o sala de 11.200 de locuri». «11.200? Dar ce iti trebuie 11.200?». «Dom'ne, dumneata vezi-ti de treaba», «Dom'ne, ce vrei sa spui?». «Domn'ne, nu vine lumea la altetism, nu poti sa faci o sala mai mica, de 6.000 sau 5.000 de locuri?»", a relatat primarul general.

Intrebat la ce autoritati se refera, Oprescu a enumerat Curtea de Conturi, ANRMAP, UCEVAP, mai noteaza "Gandul". Sorin Oprescu nu a dorit sa comenteze ce sanse ar avea primarii de sector intr-o eventuala competitie cu el pentru Primaria Generala si spune ca are propriul barometru despre cat de multumiti sunt bucurestenii de el. "Eu am barometrul meu. Eu cand ma duc pe strada, mie mi-e clar. Cand ala se uita pe langa tine, ceva nu e in regula. Cand ala se uita la tine si zambeste, e bine...", a comentat Oprescu. Sorin Oprescu, care este primar general din 2008, a mai candidat de doua ori la Primaria Capitalei, dar fara succes. In 1998 a fost invins in al doilea tur de scrutin de Viorel Lis (CDR), iar in 2000 de Traian Basescu (Partidul Democrat).

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri