Restaurantul hotelului din municipiul Sibiu unde peste 40 de persoane s-au imbolnavit de toxiinfectie alimentara in noaptea de Revelion si au avut nevoie de ingrijirile medicilor a fost inchis temporar, iar administratorii au fost amendati cu 4.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, de catre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, restaurantul hotelului din Sibiu unde 43 de persoane s-au imbolnavit in noaptea de Revelion a fost inchis temporar. ”Agentul economic a primit din partea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu ordonanta de suspendare temporara a activitatii si i s-a aplicat o amenda contraventionala in cuantumul sumei de 4.000 lei pentru nerespectarea regulilor de igiena alimentara”, se arata in comunicat, potrivit Mediafax.

Sursa citata precizeaza ca ”reprezentantii institutiilor abilitate pentru verificarea imprejurarilor in care s-a produs imbolnavirea au prelevat probe alimentare din materiile prime utilizate si din mancarea gatita, care urmeaza sa fie comunicate dupa finalizarea buletinelor de analiza”. Reprezentantii ISU Sibiu mai spun ca alte trei persoane dintre cele 30 carora li s-au acordat ingrijiri medicale la fata locului, dar au refuzat transportul la spital, au ajuns in cele din urma la Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu dupa ce starea li s-a agravat.

Autoritatile nu au stabilit inca de la ce s-au imbolnavit turistii, majoritatea din Bucuresti, dar, din cele relatate de acestia, se pare ca nu este vorba despre ceea ce au consumat la masa de Revelion, ci de la produsele servite in data de 31 decembrie la masa de pranz. In urma controlului, s-au gasit si alte nereguli la agentul economic respectiv, printre care si faptul ca opt dintre persoanele gasite la lucru in blocul alimentar nu aveau carnetele de sanatate obligatorii. De asemenea, se pare ca ouale gasite in bucatarie erau expirate, dar se asteapta rezultatele anchetei si ale buletinelor de analiza pentru a se lua toate masurile impotriva restaurantului respectiv.

In noaptea de Revelion, peste 40 de persoane cazate la o unitate hoteliera din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfectii alimentare si au avut nevoie de ingrijirile medicilor, 13 dintre acestea, intre care doi copii, fiind transportate la spitale din oras. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, declara ca, in total, 43 de persoane de la o unitate hoteliera din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfectii alimentare, dupa ce, initial, zece persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor. De asemenea, alte 30 de persoane au primit ingrijiri medicale la fata locului, dar au refuzat transportul la spital.

Sursa foto: Sergey Mironov/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri