Purtatorul de cuvant al DSVSA Salaj, Vasile Chindris, a declarat, luni ca in Salaj au fost verificate 108 magazine si unitati de procesare, in timp ce in judetul Cluj, unde a ajuns branza incriminata, au fost ridicate probe din sapte magazine, conform Mediafax.

"Rezultatele la toate probele analizate sunt corespunzatoare. Noi am verificat lotul numarul zece, cel care era existent in stoc la momentul controlului. Lotul de branza incriminat era cel cu numarul sapte, dar nu am mai avut de unde recolta probe. Au fost recoltate probe de pe utilaje, de pe mainile muncitorilor. Toate au iesit in parametrii normali. De asemenea, s-au recoltat probe de pe ambalaje, care au iesit tot fara probleme. In asemenea situatie, coroborand cu rezultatele anchetei la fata locului, unitatea facandu-si in permanenta autocontrolul, spun ca nu avem elemente sa incriminam unitatea din Salaj ca factor de contaminare" a spus Chindris.

Potrivit acestuia, contaminarea s-ar fi putut realiza oriunde pe traseu, intrucat de la producator branza a mai trecut prin doua maini: depozitul alimentar si firma de catering.

Citeste si:

"Asa cum se stie, la firma de catering au fost constatate abateri de la normele sanitare. Manipularea produsului se facea necorespunzator, de la unitate fiind confiscate produsele existente, iar agentul economic sanctionat. Concluzia e clara: contaminarea s-a produs pe traseu sau la firma de catering. Daca lotul de telemea numarul sapte era contaminat de la producator, erau mult mai multi bolnavi. In Salaj n-au fost inregistrate imbolnaviri din aceasta cauza, iar lotul de telemea incriminat cantarea peste doua tone", a afirmat purtatorul de cuvant al DSVSA Salaj.

Inspectorii DSVSA Salaj si Cluj au derulat o ancheta la o firma de produse lactate din Salaj, dar si la magazine care au comercializat produsele acesteia, dupa ce in branza servita elevilor in cantina Scolii Nr. 16 din Pitesti au fost depistate E.Coli si stafilococ.

Un numar de 36 de copii s-au prezentat in spitalele din Arges dupa ce au mancat la cantina Scolii 16 din Pitesti mamaliga cu branza si carne de pui. Toti au acuzat o stare generala de rau, febra, varsaturi si scaune diareice. Mancarea a fost pregatita intr-un spatiu din curtea scolii al carui teren apartine unitatii de invatamant, de catre societatea cu care Scoala 16 din Pitesti are un contract din anul 2008 in acest sens. Cantina a fost inchisa de pe 6 martie, patronul acesteia fiind amendat de catre DSV si DSP cu 4.000 de lei.

Sursa foto: Moving Moment / Shutterstock