Datele Institutului National de Statistica privitoare la consumul mediu lunar de produse alimentare pe o persoana, pe categorii sociale, releva ca painea, legumele si fructele sunt cele mai consumate alimente, in medie, de catre romani.

Indiferent de categoria sociala din care fac parte, romanii prefera, atunci cand vine vorba de mancare, painea, legumele si fructele, urmate de carnea proaspata, cartofi, branzeturi si smanatana, grasimi, preparate din carne, faina si malai. Cel putin aceasta reiese din analiza datelor Institutului National de Statistica privitoare la consumul mediu lunar de produse alimentare pe o persoana, valabile pentru anul 2016.

Pensionarii sunt campioni la mancat paine, cu un consum mediu lunar de 8,6 kilograme, urmati de someri (8,4 kg), de lucratorii pe cont propriu in activitati neagricole (8,19 kg), de salariati (8 kg) si de agricultori (7,98 kg).

La capitolul legume, cei mai mari consumatori sunt tot pensionarii (8,74 kg pe luna, in medie), urmati de salariati (7,39 kg), agricultori (7,21 kg), lucratori pe cont propriu in activitati neagricole (6,41 kg) si someri (5,67 kg).

Pensionarii mananca, de asemenea, cea mai multa carne proaspata, cu un consum lunar mediu de 3,6 kg de persoana, urmati de salariati (3,4 kg pe luna), lucratori pe cont propriu in activitati neagricole si agricultori (cele doua categorii sociale au un consum practic egal: 3,028 kg, respectiv 3,027 kg) si someri (2,95 kg).

Cand vine vorba despre apa minerala si bauturi nealcoolice, salariatii sunt pe primul loc, cu un consum mediu lunar de 6,48 litri. Pensionarii beau 4,72 litri de astfel de bauturi; lucratorii pe cont propriu in activitati neagricole – 3,61 litri; somerii consuma 3,39 litri si agricultorii – un pic peste doi litri.

Agricultorii sunt primii din perspectiva consumului lunar mediu de bauturi alcoolice, cu 3,32 litri. Pensionarii si salariatii consuma cantitati relativ egale de alcool: 2,52 litri; respectiv 2,45 litri. Nici lucratorii pe cont propriu in activitati neagricole nu sunt departe, cu un consum mediu lunar de 2,23 litri de bauturi alcoolice, in timp ce somerii beau cel mai putin alcool – 1,96 litri pe luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri