Bucurestiul va fi mai bogat anul acesta cu 12 hoteluri de cinci stele, arata un studiu care evalueaza gradul de ocupare, cererea si oferta in industria turistica, realizat de Asociatia PartNet.

In plus, 25 de hoteluri de patru stele si circa 20 de trei stele vor fi deschise anul acesta, reprezentand un numar total de camere de 9.000.

Si in alte orase din tara - Iasi, Cluj, Sibiu, Constanta, Brasov, Timisoara, Oradea - va fi realizat cel putin cate un hotel de 5 stele cu peste 150 de camere. In industria hoteliera sunt estimate investitii de peste un miliard de euro.

Previziunile firmelor pentru urmatorii ani confirma in intregime dinamica tendintelor inregistrata in perioada de trei ani 2007-2010. Scaderea ulterioara a cifrei de afaceri programata este variabila cea mai problematica pentru viitorul a peste 36% din totalul firmelor intervievate.

Sub aspectul ocuparii, 22% din firmele care au participat la studiu considera ca trebuie sa-si redimensioneze afacerile printr-o reducere a mainii de lucru, aproximativ 54% declara ca nu prevad schimbari in organigrama lor, 6% nu pot face previziuni si circa 18% ipotizeaza anagajarea de noi unitati de forta de munca in urmatoarea perioada de trei ani.

Pe ce tip de turism mizam in viitor?

In ciuda cadrului neclar, din studiul realizat de Asociatia PartNet reiese necesitatea de a concentra eforturile pe segmentele mai bine definite in prezent:
  • turism ambiental, in special turismul rural
  • turism de afaceri
  • turism istoric – cultural
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri