Radu Vatcu, unul dintre proprietarii Extrem Travel - agentie de turism de aventura, estimeaza ca va incheia 2016 cu o cifra de afaceri de 500.000 euro din excursiile extreme ale romanilor in lume. Desi acesta este un turism de nisa pe care il practica doar cateva sute de persoane, antreprenorul sustine ca 100.000 de romani si-ar putea permite o astfel de excursie de aventura.

"Interesul romanilor pentru astfel de expeditii este in crestere, din pacate nivelul de trai nu prea e in crestere si multi dintre cei care si-ar dori nu au resursele financiare sa vina. Eu estimez ca 100.000 de oameni din Romania ar putea sa isi permita o excursie de 3.000 de euro. Din acesti oameni probabil ca mai mult de jumatate nu ar fi interesati de astfel de excursii, iar altii nu au timp, dar 10.000-20.000 de oameni ar putea fi clientii nostri. Nu am facut chiar o statistica, o spun ochiometric", sustine Radu Vatcu, referindu-se la turism de aventura, expeditii extreme si excursii in destinatii exotice.

Insa in realitate sunt putini romani care practica turismul de aventura, de altfel un turism de nisa in Romania care presupune si predispozitie la calatorie si efort fizic. Astfel, Extreme Travel are anual 200 de turisti, din care cei mai multi sunt angajati in companii multinationale cu salarii peste medie, dar lista este completata si de antreprenori si persoane care fac imprumut pentru o excursie de cateva mii de euro.

"Cererea nu este uniforma. Eu incerc sa ii conving pe oameni sa mearga in destinatii care au mai putina cerere, dar care merita. Cei mai multi merg in locurile deja cunoscute, in safari in Africa si in Patagonia. Desi turistii care fac acest gen de turism sunt mai educati, si aici functioneaza moda si un pic de spirit de turma", spune proprietarul Extreme Travel.

In general, Radu Vatcu pleaca in excursii cu grupuri de cel putin 6 persoane pentru a fi profitabila excursia, insa "au fost cazuri cand am mers si cu doua persoane. Am mers in pierdere", spune antreprenorul. Excursiile dureaza intre doua si trei saptamani si pot fi circuite intr-o tara sau doua tari, expeditii montane sau calatorii de vizitare si costa de la 850-1.200 euro (urcari pe munte in Bulgaria, Grecia, Franta) la 3.000-4.000 euro pentru excursii in Asia sau Africa.

Agentia Extreme Travel a fost fondata in 2010 de catre Radu Vatcu (47 de ani in prezent, ghid montan), impreuna cu Alexandru Boru (ghid montan) si Valentin Ghinculov (inginer).

Citeste si: Radu Vatcu, Extreme Travel: Unii calatoresc citind o carte, eu imi doresc sa scriu propria mea carte despre experientele din calatorii

Sursa foto: Ioana Sandu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri