Autoritatea Nationala pentru Turism a aplicat 79 de amenzi in valoare de 1,72 milioane lei in primele zece luni ale acestui an, sanctionand agentiile de turism, hotelurile si partiile de schi pentru neregulile constatate, si a retras 1.089 de licente de turism, potrivit datelor transmise de institutie, la solicitarea News.ro.

Directia generala control si autorizare turism din cadrul ANT a efectuat 400 de actiuni de control in primele zece luni ale anului, in structurile de cazare, structurile de alimentatie publica, la agentii de turism si partii de schi. ANT a retras in perioada mentionata 16 certificate de clasificare si 1.089 licente de turism si a emis 115 sanctiuni cu avertisment, conform News.ro.

"Deficientele constatate au fost functionarea agentiilor de turism fara detinerea politei de asigurare, nerespectarea obligatiilor asumate prin contractul incheiat cu turistii si nerespectarea criteriilor in baza carora s-au eliberat licenta si/sau anexa la aceasta", arata datele transmise News.ro.

In ceea ce priveste neregulile gasite la structurile de cazare si de alimentatie publica, acestea functionau fara certificat de clasificare sau nu au asigurat functionarea la categoria sau tipul de structura de primire turistica mentionate in certificatul de clasificare. In alte situatii, acestea functionau cu o alta structura a spatiilor decat cea stabilita prin anexa certificatului de clasificare ori nu au completat fisele de anuntare a turistilor cazati.

ANT a aplicat sanctiuni si la partiile de schi, din cauza ca functionau fara a fi omologate sau pentru ca nu asigurau indicatoarele de semnalizare, balizele si mijloacele de protectie la obstacolele periculoase. In 14 noiembrie, in Romania existau 2.577 de agentii de turism licentiate. Anul trecut, ANT a aplicat 145 de amenzi in valoare de 3,82 milioane lei.

Sursa foto: Manuel Findeis/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri