Construirea pavilionului Romaniei la expozitia mondiala de la Shanghai, ce are loc intre 1 mai si 31 octombrie, precum si evenimentele organizate, au costat statul roman circa 19 milioane de lei, a declarat ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, intr-o conferinta de presa la Shanghai.
„Suma necesara construirii pavilionului Romaniei, precum si a evenimentelor organizate, a fost de 27 milioane lei, alocati in etape si amputati intai cu 10%, apoi cu 20%, deci scadem 30% din suma initiala (n.r. din cauza reducerilor bugetare)”, a afirmat Teodor Baconschi, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei la Expo 2010, conform NewsIn.

Acesta considera, totodata, ca pavilionul tarii noastre este „unul destul de curajos din punct de vedere conceptual”. Pavilionul Romaniei are forma de glob de sticla si are in medie 24.000 de vizitatori zilnic.

De asemenea, Baconschi a mai spus ca, in prezent, se poarta negocieri cu autoritatile chineze pentru a reloca pavilionul tarii noastre intr-un alt centru comercial dupa incheierea expozitiei, la 31 octombrie 2010.

Pavilionul Romaniei a avut, de la deschidere si pana acum, doua milioane de vizitatori, ministrul estimand totodata circa sapte milioane de vizitatori in total, pana la sfarsitul targului, in 31 octombrie.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, expozitia Mondiala de la Shanghai, care se desfasoara in perioada 1 mai – 31 octombrie 2010, este cea mai impresionanta manifestare de acest tip de pana acum, din cel putin doua puncte de vedere. In primul rand, numarul estimat al vizitatorilor, pe intreaga durata a expozitiei, este de 70 de milioane, iar evenimentul se bucura de prezenta a peste 200 de tari si organizatii internationale participante. Apoi, in al doilea rand, China reprezinta, la ora actuala, o putere economica atractiva a lumii.

Romania este unul dintre cei 47 de participanti (tari si organizatii internationale) care si-au construit propriul pavilion expozitional. Pavilionul National al Romaniei – "Greenopolis" – gazduieste, de-a lungul celor sase luni de participare, diverse manifestari si evenimente economice, cultural-artistice, stiintifice, care sa asigure cresterea vizibilitatii valorilor culturale romanesti si ilustrarea bogatiei si diversitatii formelor de expresie, de la traditie la modernitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri