Ioan Niculae- Interagro

Ioan Niculae- InteragroInteragro SA, companie controlata de omul de afaceri Ioan Niculae este cea mai mare companie privata cu actionariat majoritar roman de pe plan local.

Anul trecut, afacerile Interagro SA au crescut cu circa 60% pana la 2,7 mld. lei, in timp ce profitul a crescut cu circa 85% pana la 162 mil. lei.

Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat pentru Wall-Street.ro ca anul acesta se asteapta ca afacerile si profitul sa fie in continuare in crestere, insa mizeaza pe majorari cuprinse intre 15 si 25%.

Sursa foto cover: FreeDigitalPhotos.net.

Zoltan Teszari- RCS RDS

Zoltan Teszari- RCS RDSRCS RDS este a doua companie mare controlata de romani, actionarul principal fiind Zoltan Teszari. RCS RDS a inregistrat afaceri de peste 2 miliarde de lei si pierderi in 2011. Afacerile companiei au crescut cu 13% anul trecut fata de 2010.

Zoltan Teszari este unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri din Romania.

Adrian si Dragos Paval- Dedeman

Adrian si Dragos Paval- DedemanDedeman, detinut de Adrian si Dragos Paval, este a treia companiei cu actionariat romanesc ca afaceri. Dedeman a inregistrat anul trecut afaceri de 2 mld. lei si un profit de 205 mil. lei, in crestere fata de 2010 cand afacerile erau de circa 1,5 mld. lei si profitul se ridica la 150 mil.lei.

“Pentru anul acesta tintim o crestere de 10% a afacerilor”, a spus pentru Wall-Street.ro Dragos Paval, proprietarul Dedeman.

Legat de cresterea de anul trecut, Paval spune ca evolutia a fost determinata de deschiderile de noi magazine, dar si de ajungerea la maturitate a unora din unitatile mai vechi. Anul acesta compania a deschis deja doua noi magazine, iar pana la finalul anului se vor mai deschide doua “cu siguranta si posibil un al treilea care este acum in faza de autorizare”, a spus Paval pentru Wall-Street.

Vreti sa vindeti? “Am primit foarte multe oferte, dar afacerea nu este de vanzare”, a spus Paval.

Sursa foto: AgerPress.

Cezar Rapotan- Arabesque

Cezar Rapotan- ArabesqueCompania de materiale de constructii si finisaje Arabesque, detinuta de Cezar Virgil Rapotan a inregistrat in 2011 afaceri de 1,7 mld. lei, in crestere fata de nivelul de circa 1,4 mld. lei din 2010. Profitul a scazut usor in 2011, insa nivelul se pastreaza constant. In 2011 compania avea un profit de 34 milioane lei.

Sursa foto: Arabesque.ro

Dan Adamescu- Astra Asigurari

Dan Adamescu- Astra AsigurariSocietatea comerciala de asigurare-reasigurare Astra, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu si-a crescut cifra de afaceri de la 1,2 mld. lei, la 1,5 mld. lei. Profitul companiei a ajuns in 2011 la 81 mil. lei, fata de 25 mil. lei in 2010.

Sursa foto: AgerPress

Ilie Vonica- Polisano

Ilie Vonica- PolisanoPolisano, afacerea de import si distributie de produse farmaceutice a lui Ilie Vonica, a avut anul trecut afaceri de 1,2 mld. lei si un profit de 42 mil. lei. In 2010, cifra de afaceri a companiei a fost de peste 1 mld. lei, iar profitul era de aproape 38,4 mil. lei.

Sursa foto: Polisano.ro

Ovidiu Buluc- Farmexim

Ovidiu Buluc- FarmeximImportatorul si distribuitorul de medicamente Farmexim, controlat de Ovidiu Buluc a avut afaceri de 972 mil. lei in 2011 si un profit de peste 10 mil. lei.

Pentru anul acesta compania si-a propus o crestere de 13% a cifrei de afaceri. In 2010 compania avea o cifra de afaceri de 842 mil. lei, la un profit de 18,5 mil. lei.

Omul de afaceri a declarat pentru Wall-Street.ro ca in prima jumatate a anului evolutia afacerilor companiei a fost in grafic. Legat de evolutia afacerilor de anul trecut, Buluc spune ca un factor important care a contribuit la evolutia pozitiva este insasi cresterea pietei, dar si imbunatatirea propriilor operatiuni. Totusi, desi piata este in crestere, problemele cu care se confrunta jucatorii sunt mari. Buluc spune ca cea mai mare provocare este recuperarea banilor care vin si cu 300 de zile intarziere.

Totusi, pentru anul acesta, compania are in plan o reoganizare in zona de depozit astfel incat sa poata face fata dinamicii mai mari.

Buluc detine si lantul de farmacii Help Net, companie cu personalitate juridica distincta fata de Farmexim. Buluc estimeaza si pentru Help Net afaceri in crestere in acest an.



Anca Vlad-Fildas Trading

Anca Vlad-Fildas TradingFildas Trading, compania de distrubutie farmaceutica a Ancai Vlad a avut afaceri de 935 milioane lei in 2011 si 24,5 mil. lei profit net. In 2010 afacerile au fost de 924 mil. lei, iar profitul de 37 mil. lei.

Anca Vlad detine lantul de farmacii Catena.

Costel Miron- Mairon Galati

Costel Miron- Mairon GalatiMairon Galati, compania de stocare, distributie si procesare de produse metalurgice a galateanului Costel Miron este, de asemenea, in topul celor mai mari companii romanesti, cu afaceri de 883 mil. lei si profit de 29,6 mil. lei.

In 2010 afacerile au fost de 554 mil. lei, iar profitul de 26,9 mil. lei.

Oficialii Mairon nu au facut niciun comentariu legat de evolutia de anul trecut si estimarile pe acest an. Pe site-ul companiei, insa, apar anunturi de angajare in vederea unei extinderi

Sursa foto: Mairon.ro

Dan Ostahie- Altex Romania

Dan Ostahie- Altex RomaniaAltex Romania este in topul celor mai mari companii controlate de oameni de afaceri romani, cu afaceri de 882 mil. lei si profit de 29,5 mil. lei.