Asigurarile isi revin mai tarziu decat alte industrii

Asigurarile isi revin mai tarziu decat alte industrii„Luand in calcul toate industriile, piata din Romania este caracterizata prin perioade de fluctuatie, insa incepe sa se consolideze treptat. Odata cu depasirea perioadei de criza economica, in a doua parte a lui 2010, piata va reincepe sa reia trendul ascendent pe care l-am observat in 2007 si 2008”, a declarat Frans van der Ent (foto).

El a mai explicat ca, avand in vedere aceste estimari, asteapta ca piata sa inregistreze cresteri cel mai devreme incepand cu 2011, intrucat industria asigurarilor va resimti cresterea economica cu intarziere, prin comparatie cu alte sectoare.

Un lucru este cert insa pentru compania din Romania, cat si la nivel de grup, si anume ca piata romaneasca de asigurari are, in continuare, un potential urias de crestere.

„In acesta perioada incerta din punct de vedere financiar, cand majoritatea companiilor din intreaga lumea reduc costurile si isi regandesc planurile de investitii, noi am investit 25 de milioane de euro pentru a ne extinde pe piata din Romania. De ce? Pentru ca noi credem in Romania si in dezvoltarea sustinuta anumitor sectoare. Si ma refer in special la cel financiar si cel medical”, detaliaza van der Ent.

Chiar daca viitorul economic este dificil de estimat, van der Ent este increzator ca imediat ce contextul economic se va stabiliza vom observa imbunatatiri. „In plus, consider ca aceasta criza este o oportunitate pentru toti jucatorii de pe piata pentru ca cele mai bune abordari strategice vor asigura pozitii de top pe piata”, a comentat seful Eureko Romania.

Sfat pentru clienti. Cum va fi 2010?

Sfat pentru clienti. Cum va fi 2010?In viziunea conducerii Eureko, prima parte a anului acesta va fi la fel de dificila ca 2009, de aceea, pentru a evita alegeri gresite in ceea ce priveste achizitionarea unor produse de asigurare, este recomandata o informare cat mai detaliata asupra ofertelor existente pe piata si chiar asupra asiguratorului si a grupului din care face parte. Stabilitatea financiara si sustinerea grupului sunt elemente importante pentru asiguratori, garantii pentru potentialii clienti in anii post criza.

„Este adevarat, a fost un an dificil si inceputul anului 2010 continua in aceeasi maniera, nu doar pentru companiile de asigurari, dar si pentru clientii acestora. In aceste conditii economice, recomand clientilor romani sa analizeze toate optiunile pe care le au inainte de a contracta un produs”, a mai spus van der Ent.




2010 - continua planurile de crestere din 2009

2010 - continua planurile de crestere din 2009In 2009, asiguratorul a avut o strategie de piata foarte dinamica trecand printr-un proces de rebranding si doua achizitii importante in consolidarea pietei de pensii private, unde compania este, de asemenea, activa atat pe pilonul II de pensii private obliagtorii, cat si pe pilonul III al pensiilor private facultative.

Cititi aici mai multe despe rezultatele la noua luni ale companiei.

In luna februarie din 2009 compania a trecut printr-un proces de rebranding in urma caruia Interamerican a devenit Eureko pe piata locala. „Sunt convins ca acum clientii romani pot sa ne identifice ca fiind compania Eureko in Romania, parte a grupului Eureko BV”, a tinut sa precizeze oficialul asiguratorului.

Apoi, compania a lansat noi produse, atat pe segmentul de pensii private, cat si pe cel al asigurarilor, precum Eureko Confort, un fond de pensii facultative administrate privat si noul tip de asigurare de viata unit-linked, FlexInvest. Eureko Confort ocupa locul 9 in cadrul pilonului III dupa primele 11 luni din 2009, cu active in valoare de 408.628 de lei si 1.975 participanti.

„Mai mult, in toamna, in cadrul proiectului de extindere a retelei de furnizori de servicii medicale sub brandul “Euroclinic – Hospital & Medical Centers”, am deschis doua noi centre medicale Euroclinic – clinica din Pipera, care ofera servicii medicale prin intermediul a 16 specialitati pentru adulti si 10 pentru copii, si centrul medical din cladirea Olympia Tower, unde profeseaza 65 de medici”, a mentionat van der Ent.

Totodata, ca parte a planului de expansiune al grupului din Romania, Eureko a efectuat doua fuziuni cu fondurile de pensii administrate privat, Bancpost si KD. „Fuziunea cu Bancpost a fost prima fuziune incheiata pe piata locala a pensiilor private", a comentat van der Ent.

Dupa primele 11 luni ale anului 2009, compania ocupa locul 6 pe segmentul pensiilor obligatorii cu active in valoare de 120, 350 milioane de lei si 302.394 participanti.

Apoi, in octombrie 2009, compania a inaugurat noul sediu central din cladirea de birouri Olympia Tower.

„Anul 2009 ne-a adus un numar mare de clienti si ne-au crescut totodata cotele de piata pe toate liniile de business cu peste 30.000 de clienti noi. Pentru 2010, ne asteptam ca numarul clientilor sa creasca, in principal datorita fuziunii pe care o vom incheia cu fondul de pensii KD, care va adauga aproximativ 8.000 de noi participanti fondului nostru”, a spus van der Ent.

Planurile pentru 2010 includ, de asemenea, imbunatatirea produselor existente in portofoliul companiei, ca urmare a unor analize constante pe care compania le face pietei.

„Pana in prezent, am dovedit ca suntem o companie stabila, care dispune de sprijin financiar solid din partea grupului din care facem parte. Suntem, totodata, parte dintr-o piata in expansiune si de aceea trebuie sa continuam sa ne imbunatatim portofoliul cu produse si servicii care vor asigura companiei noastre o baza solida pentru crestere, iar, in anii ce urmeaza, vom continua sa ne consolidam pozitia in cadrul grupului”, a mai declarat van der Ent.

In 2010, Eureko va relansa doua dintre produsele care au inregistrat cele mai mari vanzari in 2009, adaugandu-le noi caracteristici.

„FlexInvest, produsul unit-linked al companiei, va continua sa asigure investitorilor o dobanda garantata de doua cifre incepand cu ianuarie 2010. Totodata, Eureko Confort va fi relansat in 2010 cu noi caracteristici, printre care putem mentiona includerea unei garantii pentru fondul de pensii private facultative, devenind astfel unul dintre putinii jucatori de pe piata care ofera acest lucru”, a declarat, pentru Wall-Street, Frans van der Ent.

De altfel, de la data lansarii fondului, acesta prezenta doua inovatii fata de celelalte fonduri de pensii private facultative de pe pilonul III al pietei locale.

Prima noutate consta in faptul ca in 2009 si 2010, administratorul nu va percepe comisionul de administrare a activelor. Cea de-a doua inovatie consta intr-o garantare a activului net personal de cel putin 3.000 de lei, in cazul in care participantul decedeaza din accident pana ajunge sa economiseasca aceasta suma in contul sau de pensie privata facultativa, potrivit prospectului fondului.

Eureko este parte a unuia dintre cele mai stabile grupuri financiare din Europa, prezent in 11 tari, detinand pozitii de lider pe mai multe piete pe care este prezent. Mai mult, spune van der Ent, Eureko si-a dovedit stabilitatea financiara in 2009, un an de instabilitate economica, si nu a necesitat ajutor de la stat pentru a depasi aceasta perioada dificila pentru toate companiile din orice industrie.

De asemenea, la nivel de distributie, Eureko cauta in continuare sa dezvolte alte parteneriate si metode de lucru. „In 2009 ne-am extins canalele de brokeri si vanzari corporate si, in mod evident, parte a strategiei de extindere pe piata locala, vom continua sa dezvoltam noi parteneriate si noi canale de distributie. Totodata, am dezvoltat parteneriate cu Bancpost si fondul de pensii administrate privat KD si cu GarantiBank pentru distributia de pensii private”, explica van der Ent.

In prezent, Eureko detine in intreaga tara o retea de 40 de agentii si aproximativ 1.000 de agenti.