Steve Jobs

Steve JobsConform clasamentului realizat de revista Fortune al celor mai importanti 25 sefi de companii din lume, cel mai influent om de afaceri este presedintele gigantului american Apple, Steve Jobs, cel care se afla in spatele succesului iPod si iPhone.

Steven Jobs este si cel mai bine platit CEO din Statele Unite ale Americii, acesta incasand anul trecut conform analistilor Forbes, 646,6 milioane de euro in total. Interesant este faptul ca Steve Jobs, ca si alti directori executivi din SUA (fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, directorul executiv al Google, Eric Schmidt) prezenti si ei in topul Fortune, primesc un salariul anual de doar 1 dolar.

Rupert Murdoch

Rupert MurdochUrmatoarea pozitie in clasament ii revine magnatului de origine australiana Rupert Murdoch, presedintele si directorul general al gigantului media News Corp.

"Dictatura este amuzanta, atat timp cat eu ma aflu la conducere"
, glumeste Murdoch, desi nu este departe de adevar, mass-media reprezentand cea mai importanta sursa de putere in acest moment. Fondatorul si presedintele News Corp, al doilea grup media la nivel mondial, nu detine functii publice si nici nu se numara printre cei mai bogati oameni de pe mapamond. Insa prin intermediul publicatiilor si posturilor de televiziune pe care le detine, a ajuns sa execite o putere nevazuta publicului larg, sprijinind spre exemplu diferite partide in cursele electorale.

Lloyd Blankfein

Lloyd BlankfeinLocul trei este ocupat de Lloyd Blankfein, presedintele grupului financiar Goldman Sachs, liderul mondial de pe piata bancara de investitii.

Lloyd Blankfein, cel care ocupa functia de CEO al gigantului Goldman Sachs de un an si jumatate, a primit anul trecut o prima de peste 50 milioane de dolari peste salariul sau de baza de 600.000 de dolari. Este foarte posibil insa ca anul acesta nivelul bonusurilor de pe Wall Street sa inregistreze o scadere de aproximativ 5%, ca urmare a crizei manifestate pe piata creditelor ipotecare.

Larry Page, Sergei Brin, Eric Schmidt

Larry Page, Sergei Brin, Eric SchmidtA patra pozitie in clasament este impartita de CEO-ul Google, Eric Schmidt, si de fondatorii si presedintii grupului, Larry Page si Sergei Brin.

Una din cele mai inteligente decizii luate de Page si Brin, cei doi multimiliardari care au creat fenomenul Google, in privinta managementului operational a fost angajarea in functia de CEO a lui Eric Schmidt, fost Presedinte al Consiliului de Administratie al Novell si Director al Diviziei de Tehnologie a SUN Microsystems. De altfel, recrutarea lui Schmidt s-a dovedit a fi probabil cea mai profitabila misiune de headhunting incheiata vreodata de o firma de profil.

Warren Buffett

Warren BuffettPe pozitia a cincea se claseaza Warren Buffett, presedintele Berkshire Hathaway, supranumit si "oracolul din Omaha", considerat cel mai mare investitor al epocii moderne. O adevarata legenda a investitiilor, Warren Buffett a construit una dintre cele mai profitabile companii din lume, concernul Berkshire Hathaway, prin intermediul careia detine importante pachete de actiuni in cadrul mai multor companii de renume, precum Coca-Cola, American Express sau Gillette.

Bill Gates, Carlos Slim Helu, Bernard Arnault si Indra Nooyi

Bill Gates, Carlos Slim Helu, Bernard Arnault si Indra NooyiBill Gates, fondatorul si presedintele Microsoft, ocupa locul sapte, in timp ce magnatul telefoniei mobile din Mexic, Carlos Slim Helu, care, conform unor analisti l-a devansat pe Gates in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, trebuie sa se multumeasca doar cu pozitia 20 in topul. Clasamentul celor mai influenti oameni de afaceri din lume realizat de Fortune este incheiat de Bernard Arnault, presedintele si CEO-ul unuia dintre cele mai mai grupuri din industria produselor de lux, LVMH.

De remarcat este si singura prezenta feminina din acest clasament, Indra Nooyi, presedinta PepsiCo, cea care a restructurat cu succes gigantul american.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Vilele ecologice: pentru miliardarii noului mileniu
2. LVMH, Bulgari, Hermes: Mostenitorii luxului
3. Resedintele miliardarilor, oaze de libertate