Surse foto: Wikipedia si BusinessInsider.com.



Dustin Moskovitz, $3.5 MLD. $

Dustin Moskovitz, $3.5 MLD. $De unde a castigat: A fondat Facebook, alaturi de Mark Zuckerberg, apoi a parasit compania in 2008 pentru a incepe propriul proiect, Asana. Este cea mai tanara persoana din aceasta lista.

Gordon Moore $3.7 MLD. $

Gordon Moore $3.7 MLD. $De unde a castigat: Moore (nascut in 1929) este co-fondatorul Intel si presedinte emerit al companiei. Intel detine suprematia pe segmentul procesoarelor de PC-uri si laptop-uri.

Pierre Omidyar, $6.2 MLD. $

Pierre Omidyar, $6.2 MLD. $De unde a castigat: Omidyar a infiintat eBay apoi a promis ca va oferi in scopuri caritabile multi bani. Pana in prezent, a donat 1 mld. $ si nu pare sa doreasca sa incetineasca ritmul actiunilor filantropice.

Eric Schmidt, $6.2 MLD. $

Eric Schmidt, $6.2 MLD. $De unde a castigat: Schmidt si-a petrecut ultimii 10 ani ca CEO al gigantului Google, inainte de a face loc fondatorilor companiei, Sergey Brin si Larry Page, care nu mai aveau nevoie de supervizarea unui adult. Chiar si asa, Schmidt s-a descurcat bine.

Charles Ergen, $6.4 MLD. $

Charles Ergen, $6.4 MLD. $De unde a castigat: Forbes il numeste ca fiind un “mogul al broadcasting-ului prin sateliti”. El a facut miliardele la EchoStar si va avea un rol foarte important pe masura ce business-ul se va maturiza si filmele vor trece online.

Steve Jobs, $7 MLD. $

Steve Jobs, $7 MLD. $De unde a castigat: Jobs a fondat Apple, a condus compania din functia de CEO, a fost dat afara apoi s-a intors ca salvator, insa mare parte din avere vine din actiunile Disney pe care le-a primit cand a vandut Pixar.

Paul Allen, $13.2 MLD. $

Paul Allen, $13.2 MLD. $De unde a castigat: De la o companie numita Microsoft, pe care a co-fondat-o, alaturi de Bill Gates.

Steve Ballmer, 13,9 MLD. $

Steve Ballmer, 13,9 MLD. $De unde a castigat: Este CEO al Microsoft din anul 2000.

Michael Dell, 15 MLD. $

Michael Dell, 15 MLD. $De unde a castigat: Valoarea Dell a crescut cu 500 mil. $ la jumatatea anului, datorita cresterii valorii actiunilor companiei pe care o conduce. Cu toate acestea, Michael Dell are cu 3 mld. $ mai putin decat varful atins in 2005. Managerul banilor sai este compania MSD Capital.

Larry Page: 16,7 MLD. $

Larry Page: 16,7 MLD. $De unde a castigat: Co-fondatorul Sergey Brin este director executiv al companiei. Scopul lui Page este sa mentina gigantul cautarilor…gigant. Daca va reusi, aproape sigur el si colegul sau vor creste in topul de anul viitor al miliardarilor din IT.

Sergey Brin: 16,7 MLD. $

Sergey Brin: 16,7 MLD. $De unde a castigat: Brin a fondat Google alaturi de Larry Page. Desi partenerul sau a preluat rolul de CEO anul trecut, Brin este la fel de bogat.

Mark Zuckerberg: 17,5 MLD. $

Mark Zuckerberg: 17,5 MLD. $De unde a castigat: Facebook valoreaza in prezent circa 80 mld. $. Fondatorul companiei detine o felie mare din companie, facandu-l pe tanarul de 27 de ani unul dintre cei mai tineri miliardari ai lumii.

Jeff Bezos: 19,1 MLD. $

Jeff Bezos: 19,1 MLD. $De unde a castigat: Bezos a fondat Amazon.com, a reusit sa depaseasca perioadele dificile si a reusit sa transforme gigantul american intr-o companie foarte profitabila. Va continua sa urce pe lista bogatilor din IT.

Larry Ellison, 33 MLD. $

Larry Ellison, 33 MLD. $De unde a castigat: Ellison a fondat Oracle si a continua sa faca bani de-a lungul deceniilor. Detine actiuni in Salesforce.com, NetSuite, Quark Biotechnology Inc si SuperGen. Ellison are 67 de ani.

Bill Gates, 59 MLD. $

Bill Gates, 59 MLD. $De unde a castigat: A fondat Microsoft si in prezent, alaturi de sotia sa, Melinda Gates, conduce un fond caritabil.