Constanta: Caderile de tensiune ingroapa litoralul

Constanta: Caderile de tensiune ingroapa litoralulHotelierii s-au plans presedintelui ANPC ca avariile la reteaua electrica vor aduce, si anul acesta, mari prejudicii agentilor economici din turism, scrie publicatia Observator de Constanta.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, a declarat ca agentii economici de pe litoral sunt nemultumiti, in primul rand, de lipsa de sprijin din partea statului si ameninta ca isi vor transfera afacerile in Bulgaria, pentru ca in Romania nu sunt respectati.

Cluj-Napoca: Apartamente in loc de hotel

Cluj-Napoca: Apartamente in loc de hotelAsociatii Coratim au decis sa inceapa in iunie lucrul la blocul de locuinte, renuntand la planurile pentru functiuni de hotel sau birouri, scrie Ziua de Cluj. Clujenii cauta inca apartamente noi si sunt dispusi sa aloce pentru achizitie maximum 50.000 de euro, spun dezvoltatorii.

Dintre cele 112 apartamente din noul bloc, 88 vor avea doua camere, iar restul, o camera, preturile variind intre 32.000 si 49.500 de euro. Investitia este de 2,2 milioane de euro, fondurile, proprii si bancare, fiind asigurate, sustin dezvoltatorii.

Sursa foto: ziuadecj.ro

Iasi: Piata imobiliara, in coma din cauza studentilor

Iasi: Piata imobiliara, in coma din cauza studentilorPretul pentru inchirierea apartamentelor si garsonierelor din Iasi a scazut in ultima perioada, in special din cauza plecarii studentilor in vacanta, scrie Buna Ziua Iasi. In fiecare an, chiriile fluctueaza, in functie de numarul tinerilor care stau provizoriu in oras, cu 10 - 20%. La sfarsitul lunii iunie, majoritatea preturilor sunt scazute, comparativ cu celelalte luni si in special cu inceputul lui octombrie, cand se intorc studentii.

In zone precum bulevardul Independentei, bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, strada Arcu sau in Copou, apartamentele de inchiriat sunt cele mai scumpe din Iasi. La polul opus, din punct de vedere financiar, se afla cartierele Bularga, Dancu sau CUG II, care sunt de la doua, pana la trei ori mai ieftine, mai scrie publicatia ieseana.

De exemplu, o garsoniera in Bularga costa 100 de euro pe luna, in timp ce alta dintr-o zona centrala se gaseste la peste 200 de euro. Un apartament cu doua camere poate fi inchiriat cu 300 de euro pe Stefan cel Mare, iar in CUG II la 150 de euro.

Timisoara: Renovarea Castelului Huniade va costa 53 mil. lei

Timisoara: Renovarea Castelului Huniade va costa 53 mil. leiAproape 53 de milioane de lei costa renovarea Castelului Huniade, care gazduieste Muzeul Banatului din Timisoara, potrivit publicatiei Ora de Timis.

Potrivit coordonatorului de proiect, Angela Glaman, dupa reabilitare, Castelul Huniade, cea mai veche constructie din oras, va constitui un punct de atractie pentru turistii romani si straini. Deocamdata, se lucreaza la caietul de sarcini necesar organizarii licitatiei pentru desemnarea firmei care va realiza lucrarile. Renovarea cladirii ar putea incepe in primavara anului viitor daca licitatia nu va fi contestata.