Mai multe pachete vandute in 2010

Mai multe pachete vandute in 2010In acest an, pentru ca Pastele Ortodox coincide cu cel Catolic, agentiile de turism asteapta vanzari cu pana la 35% mai mari fata de anul trecut.

“Valoarea pachetelor turistice a crescut la nivel global, in special pentru ca in acest an Pastele se sarbatoreste la aceeasi data, atat in calendarul Ortodox, cat si in cel Catolic, ducand la o crestere semnificativa a numarului de turisti care calatoresc in aceasta perioada”, a declarat, pentru Wall-Street, Sorin Stoica, CEO al gentiei de turism Eturia.

In aceste conditii, Eturia a inregistrat o crestere de 35% a volumului de vanzari in 2010, fata de aceeasi perioada din 2009.

Acelasi fenomen a fost remarcat si de agentia de turism Marshal, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala. “Am observat o crestere usoara a vanzarilor fata de anul trecut datorita faptului ca Pastele se sarbatoreste la aceeasi data. In plus, pentru ca in acest an sarbatoarea Pastelui este mai devreme ca de obicei, luna februarie a fost cea mai buna din punct de vedere al vanzarilor”, a declarat Ana Maria Moanta, directorul de marketing al Marshal Turism.

Potrivit ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism), in 2010 romanii vor cheltui pentru vacantele in strainatate, in medie, intre 70-150 de euro/persoana.

In ceea ce priveste pretul pachetelor, acestea fie au ramas la nivelul anului trecut, fie au scazut fata de 2009. “Tariful pachetelor turistice a scazut in acest an datorita cresterii puterii noastre de negociere cu partenerii externi. Si acest lucru este valabil pentru toate ofertele noastre”, declara reprezentantul Eturia, agentia care pana in prezent a vandut circa 100 de pachete pentru Paste.

Bulgaria

BulgariaCu preturi care incep de la 8 euro pe noapte, Bulgaria domina de departe topul destinatiilor externe preferate de romani pentru a-si petrece Pastele. “Cele mai multe pachete s-au vandut pe Bulgaria pentru ca tarifele sunt foarte competitive", declara reprezentanta Marshal Turism.

Cea mai accesibila statiune din Bulgaria este Nisipurile de Aur, unde pretul unei nopti de cazare in cadrul unui hotel de 3 stele incepe de la 8 euro, iar un sejur de 3 nopti la un hotel de 4 stele, all inclusive, incepe de la 112 euro. In Albena, tarifele incep de la 25 euro pe noapte la un hotel de 3 stele, in timp ce la Nessebar un sejur de 3 nopti in cadrul unui hotel de 5 stele, all inclusiv, ajunge la doar 149 euro de persoana.

Oferte Bulgaria

Nisipurile de Aur – 8 euro/noapte de persoana, Hotel Dana Palace Park 3*, Marshal Turism
Nisipurile de Aur – 77 euro/sejur de 2 nopti, Hotel Sf. Elena 4*, Paralela 45
Nisipurile de Aur- 34 euro/noapte, Hotel Kaliakra 4*, J’info Tours
Ozbor – 135 euro/ pachet 3 nopti, Hotel Marimar 4*, Paralela 45
Albena – 32 euro/noapte, Hotel Laguna Beach, 4*, Marshal Turism

Grecia

GreciaO alta destinatie care atrage un numar mare de turisti romani cu ocazia Pastelui este Grecia, unde pretul unei nopti de cazare incepe de la 32 euro/ persoana in Salonic sau Halkidiki, iar un sejur de 4 nopti cu mic dejun la un hotel de doua stele in Paralia Katerini costa 220 de euro/persoana.

In Creta, pretul unui pachet de 4 nopti in cadrul unui hotel de 4*, care include si transport cu avionul operat de Tarom, costa 369/ euro de persoana.

Tarifele pentru Rhodos sunt un pic mai "piperate” – un sejur de patru nopti la 4* cu demipensiune si transport cu avionul costa de la 349 euro.

Oferte Grecia

Circuit Paste Grecia, 2-9 aprilie – 355 euro/persoana, 7 nopti cazare la 3*, transport cu autocar, Eximtur
Atena – 399 euro/persoana, 4 nopti cazare cu mic dejun Hotel President 4*, transport cu avionul – Eximtur
Rhodos – 349 euro, 4 nopti de cazare la Hotel Atlantis 3*, transport cu avionul inclus – Marshal
Paralia Katerini – 190 euro, 4 nopti Hotel Olympias 2*, Paralela 45

Tunisia

TunisiaO alta tara cu mare cautare in randul turistilor romani este Tunisia, care este prezenta in majoritatea ofertelor agentiilor de turism pentru Paste. “Pe fondul unei ierni foarte geroase si lungi, am observat ca pentru Pastele anului 2010 romanii cauta cu precadere destinatiile calde precum Tunisia, Turcia sau Egipt”, sustine Ana Maria Moanta.

Pretul unei nopti de cazare la un hotel de 3* incepe de la 18 euro/noapte, iar pretul unui sejur de 7 zile la 4* costa 407 euro.

Oferte Tunisia

Sousse – 199 euro, 7 nopti cazare la hotel Kaiser 2*, Eximtur
Hammamet - 359 euro, 7 nopti cazare la Hotel Sol Azur Beach Congres de 4*, Eximtur
Hammamet – 18 euro/ noapte, Hotel Residence Villa Noria 4*, J’info Tours
Sousse – 379 euro, cazare 7 nopti, Hotel Sousse Palace 4*, Marshal

Israel

IsraelIsraelul este o alta destinatie in voga pe perioada Pastelui, chiar daca tarifele pentru aceasta zona nu sunt cele mai accesibile.

Pretul unui sejur de 8 zile incepe de la 739 euro, in timp ce pretul unui pachet cu 4 nopti de cazare si transport inclus este de 650 euro.

Oferte Israel

Circuit Israel - Iordania – 739 euro, 7 nopti de cazare la 3*, transport inclus – J’info Tours
Ierusalim Escape – 650 euro, 4 nopti de cazare la 4*, transport inclus – Eturia
Circuit Israel – Iordania – 870 euro, 7 nopti cazare 4*, transport inclus - Paralela 45
Circuit Israel - 820 euro, 5 nopti cazare 4* si 5*, transport inclus – Marshal


Orase europene

Orase europenePentru ca Pastele Ortodox coincide in acest an cu cel catolic, si orase precum Praga, Paris, Budapesta sau Roma sunt solicitate pentru vacanta de Paste.

Astfel, pretul unui pachet de 4 nopti in Praga costa 190 de euro, Roma incepe de la 290 de euro, Viena - de la 240 euro sau Paris - de la 360 euro.

“Cele mai accesibile pachete pentru Paste sunt city-break-uri in Europa, incepand, de exemplu, de la 190 euro/persoana/sejur de 4 nopti, cu zbor inclus, pentru Praga”, explica seful Eturia.

Oferte orase europene

Lisabona – 490 euro, 4 nopti cazare Hotel Holiday Inn 4* - Marshal Turism
Oslo - 710 euro, 4 nopti cazare Hotel Choice Confort 3* -Eturia
Paris – 359 euro, 3 nopti cazare Hotel B.W. Astoria Opera 3* - Marshal Turism
Barcelona – 360 euro, 4 nopti cazare Hotel NH Condor 3* -Eturia
Viena – 301 euro, 3 nopti cazare Hotel Ananas 4* - Marshal Turism