”Ofertele și promoțiile din supermarketuri încurajează și susțin risipa alimentară din România”, a precizat Lucian Florea, director executiv al Asociației Fruleg. Acesta a insistat că românii sunt tentați să cumpere mai multe produse văzându-le la prețuri reduse.

”Românii au grijă la ce consumă și cât consumă, mai ales în ultima perioadă. Însă ofertele din supermarketuri îi îndeamnă să cumpere mai mult decât pot consuma și susțin risipa alimentară”, a declarat acesta, în cadrul evenimentului Viitorul Agriculturii românești, organizat de Wall-Street.ro.

Sursa Foto: Wall-Street.ro

De asemenea, Florea insistă că legislația din România în ceea ce privește agricultura trebuie modificată, deoarece fermierii se află în imposibilitatea de a investi în proiecte bani proprii sau obținuți prin credite de la bănci.

Pornind de la aceasta, Florea precizează că banii nu sunt cheltuiți rațional în România.

”Avem niște bani la dispoziție, pe care nu i-am cheltuit încă, dar ne gândim deja la cum putem atrage alte fonduri. Trebuie să învățăm să fructificăm banii pe care îi avem. Totodată, trebuie să gândim procese simplificate prin care fermierii să aibă acces mai ușor la acești bani”, a explicat acesta.

Florea susține că fermierii ar fi mult mai avantajați dacă ar exista niște standarde de cost, prin care ei să aibă anumiți parametrii de respectat. ”Proiectele sunt complexe și de lungă durată”, mai spune Florea.

Nu în ultimul rând, și acesta s-a pronunțat pentru creșterea capacității de procesare a României, însă a precizat că e nevoie acută de școli.

”Degeaba avem bani și putem crea locuri de muncă, dacă nu mai avem specialiști în domeniu. Trebuie să pregătim viitorii angajați în agricultură”, a conchis Lucian Florea.

Viitorul Agriculturii Românești este organizată de wall-street.ro, în parteneriat cu Arggo și Raiffeisen Bank, dar și cu Bento Grânar și REI Finance Advisors, în calitate de sponsori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri